Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Cupcakes βανίλιας-σοκολάτας με δίχρωμα καπέλα μαρέγκας!
Cupcakes βανίλιας-σοκολάτας με δίχρωμα καπέλα μαρέγκας! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Παρασκευή, 29/04/11
page_425

 Η βασικη ζυμη για τα κεκακια ειναι της Martha Stewart! Αφιερωμενο σε καθε σοκολατολάτρη!!!

Υλικά
Βασικη ζυμη για τα κεικ
  • 3και ½ φλ. Αλευρι
  • 2 φλ ζαχαρη
  • 1κ.σ. baking powder
  • ¾ κ.γλ αλατι
  • 4 αυγα
  • 1φλ. Βουτυρο
  • 1φλ. Γαλα
  • 1 βανιλια
  • Τριμμενη μαυρη σοκολατα κουβερτουρα
Για τα κεικ σοκολατας
  • 1κ.σ. Κακαο αγλυκο
  • Λικερ αμαρετο
  • Τριμμενη ασπρη σοκολατα κουβερτουρα
Γλασο μαυρης σοκολατας
  • Μαυρη Σοκολατα κουβερτουρα 
  • 1 κ.σ. Βουτυρο
Γλασο ασπρης σοκολατας
  • Ασπρη σοκολατα κουβερτουρα
Καπελακια - Μαρεγκες
  • 4 ασπραδια 
  • 1 φλ. Ζαχαρη
  • 1 κ.σ χυμος λεμονι 
  • Λικερ Αμαρετο
  • 1 κ γλ. Κακαο
Βηματα 
Φτιαχνουμε τις μαρεγκες:
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα. Προσθετουμε σταδιακα τη ζαχαρη και το λεμονι.
Βαζουμε το ½ του μιγματος σε αλλο μπολ, προσθετοντας το κακαο και το αμαρετο.
Ανακατευουμε προσεχτικα με κυκλικες κινησεις απο κατω προς τα πανω.
Βαζουμε τη μαρεγκα σε κορνέ και κανουμε μικρες μαρεγκες (αφηστε κενο μεταξυ τους) σε ενα ταψι του φουρνου με λαδοκολλα. Προσεχουμε να μην τις σκεπασουμε.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο  στους 120 για 1 ωρα
dsc00361_425
Φτιαχνουμε τα κεικ:
Χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με το βουτυρο, προσθετουμε τα αυγα το γαλα τη βανιλια και ακολουθως το αλευρι με το baking και το αλατι.
Το μισο απο το μειγμα το βαζουμε σε αλλο μπολ.
Στο ενα απο τα δυο προσθετουμε το κακαο, το λικερ και την τριμμενη απρη σοκολατα. Στο αλλο μειγμα προσθετουμε την τριμμενη μαυρη σοκολατα.
Βαζουμε σε φορμες για κεκακια, γεμιζουμε τα ¾ της καθε φορμας και ψηνουμε για 20'-25' (ο χρονος εξαρτατε απο το ποσο μεγαλα θα τα κανετε) λεπτα στους 160.
dsc00364_425
Συναρμολόγηση:
Λιωνουμε τις σοκολατες κουβερτουρες ξεχωριστα.
Στη μαυρη προσθετουμε το βουτυρο. Εγω εβαλα στα κεκακια με το κακαο και την ασπρη σοκολατα ασπρο γλασο και στα κεκακια βανιλιας με τη μαυρη σοκολατα μαυρο γλασο.
Με ενα κουταλακι του γλυκου βαζουμε μια κουταλια πανω απο το καθενα. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τρουφα ή τριμμενη σοκολατα.
Απο πανω βασουμε τις μικρες μαρεγκες σαν καπελακια.
dsc00365_425

Σε αυτα με το μαυρο γλασο σοκολατας εβαλα την ασπρη μαρεγκα και στο ασπρο γλασο την μαρεγκα με το κακαο!

Εμενα μου εμειναν αρκετες μαρεγκες και σοκολατα οποτε αλειψα τις μισες με σοκολατα και τις καλυψα με τις υπολοιπες! Εγιναν μαυροασπρα σοκολατο-σαντουιτσακια!

Βλατε φαντασια και φτιαξτε οσα πιο πολλα μπορειτε ;D
Καλοφάγωτα!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6678
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-05-2011 09:35
 
Παρα πολυ ωραια!Και παρα πολυ πρωτοτυπα!!!Μπραβο σου και παρουσιαση τελεια!
 
margarita79
2. 04-05-2011 09:54
 
μαργαριτα σε ευχαριστω παρα πολυ :)
 
miaourose
3. 04-05-2011 19:19
 
IPEROXA!!!!!!!!!!!!!!Elpizo na ta dokimaso sintoma!!!!!! ;p
 
chloe61
4. 04-05-2011 22:25
 
πολύ ωραία συνταγή και ωραία ανάρτηση. Οι φωτογραφίες σου όλα και καλύτερες. Τα μικρά μου θα ξετρελαθούν. Ευχαριστούμε
 
voula
5. 05-05-2011 13:03
 
εγω σας ευχαριστω :) voula εχω βαλει στοιχημα ο,τι δημιοσιευσω να ειναι με φωτογραφιες :grin
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )