Τώρα την άνοιξη είναι η εποχή της αγκινάρας, ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν με κάθε τρόπο. Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 3-4 αγκινάρες
- 300 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
- ½ μάτσο άνηθο >>
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κύβο κνορ βοδ.
- 1 φλιτζ. λάδι
- πιπέρι- αλάτι
- 1 μέτριο λεμόνι.
- 1 L νερό περίπου
| |
Εκτέλεση : -
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. - Τις κόβουμε φετάκια ένα δάχτυλο περίπου και τις βάζουμε σε λεμονόνερο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το λάδι, όταν μαραθούν ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες.
- Βάζουμε την ντομάτα, το κνορ και 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθεί το ρύζι.
- Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί ανακατεύοντας το απαλά να μη διαλύσουμε τις αγκινάρες και κατά το τέλος βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Όταν το ρύζι είναι ψημένο ρίχνουμε το λεμόνι και το τραβάμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε 5'-10' να φουσκώσει το ρύζι και μετά σερβίρουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9176 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |