Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αγκινάρες πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 03/05/11

Τώρα την άνοιξη είναι η εποχή της αγκινάρας, ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν με κάθε τρόπο.

Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 3-4 αγκινάρες
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
  • ½   μάτσο άνηθο                 >>
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κύβο κνορ βοδ.
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • πιπέρι- αλάτι
  • 1 μέτριο λεμόνι.
  • 1 L νερό περίπου
0234_425
 Εκτέλεση :
  • 0232_425

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  • Τις κόβουμε φετάκια ένα δάχτυλο περίπου και τις βάζουμε σε λεμονόνερο.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το λάδι, όταν μαραθούν ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες.
  • Βάζουμε την ντομάτα, το κνορ και 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθεί το ρύζι.
  • Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί ανακατεύοντας το απαλά να μη διαλύσουμε τις αγκινάρες και κατά το τέλος βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Όταν το ρύζι είναι ψημένο ρίχνουμε το λεμόνι και το τραβάμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε 5'-10' να φουσκώσει το ρύζι και μετά σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6184
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 08-05-2011 13:36
 
Υπέροχη συνταγή... 
Από αυτές τις αγκινάρες έχουμε και στην πατρίδα μου αλλά μπλέ -μώβ...ειναι και πολύ νοστιμες...ετσι τις ελεγε η μαμά μου...Θεός σχωρέστην μέρα που ειναι και τις λάτρευε! Τις έτρωγε ωμές...!!!!Τι μου θύμησες τωρα...! γινόταν το στόμα της μπλέ...!!!!
 
dolly
2. 08-05-2011 13:45
 
Το παραπάνω σχόλιο ειναιτης πασταφλορας αλλά το έγραψε από τον υπολογιστή της!dolly's και έτσι φαίνεται οτι εγώ δηλ, η pastaflora ...ΠΕΘΑΝΑ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΟΥ....!!!! ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ...??? ΤΑ ΈΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΊ ΘΥΜΉΘΗΚΑ ΤΗΝ ...ΦΟΥΚΑΡΙΆΡΑ ΤΗΝ...ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.... ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣ ΤΗΝ...!!!
 
pastaflora
3. 08-05-2011 18:15
 
Ευτυχώς που μόλις γύρισα και διάβασα και τα δύο σχόλια μαζί... 
Αυτή τη ράτσα τις αγκινάρες στην Κρήτη τις λέμε λαρδάτες, είναι οι πιο νόστιμες και ψυχάτες.
 
tsigkos59
4. 08-05-2011 19:06
 
Πολύ ωραίες οι αγκινάρες όπως και αν είναι μαγειρεμένες.  
Κα Αρετή μας τρομάξατε!!!
 
voula
5. 08-05-2011 20:06
 
Quote:
Θεός σχωρέστην μέρα που ειναι και τις λάτρευε!

α χαχα καλέ αυτά δεν είναι αστεία :grin :grin
 
ArXoS
6. 09-05-2011 10:22
 
:grin :grin :grin καλα απιστευτο γελιο!!! 
 
Ωραιο το φαγητο σας κ.Τσιγκο και δεν το ηξερα καθολου!
 
margarita79
7. 09-05-2011 12:21
 
Ειδατε: Σας έκανα και γελάσατε.....Τα κατάφερα πάλι!.....Ευχομαι να το κάνω...πάντα!!!!
 
pastaflora
8. 10-05-2011 19:06
 
Πολυ ωραία συνταγή και διαφορετική. Θα τις μαγειρέψω. Ετσι θα τις φάει και η κόρη μου που λατρέυει ότι έχει ρύζι.
 
natasoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός