Η βασικη ιδεα για μακαρονοπιτα χωρις φυλο ειναι της Αργυρως Μπαρμπαρίγου! Ειναι νοστιμοτατη, δοκιμαστε την! Υλικά - 500 γρ πεννες (ή οποιοδηποτε ζυμαρικο επιθυμειτε)
- 4 πρασινες πιπεριες κομμενες καρέ (ή πολυχρωμες)
- 2 ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
- 6-7 ασπρα μανιταρια σε φετες
- 3-4 λουκανικα χωριατικα
- 2 κεσεδακια στραγγιστο γιαουρτι
- 3 αυγα
- 1 φλ τριμμενα τυρια (εγω εβαλα τσενταρ και κεφαλογραβιερα)
- ½ κρασοποτηρο λευκο κρασι
- Πιπερι αλατι και λιγο ξερο βασιλικο
- 1 κ.γλ. Κρεμα σκόρδου
- Λιγο μοσχοκαρυδο
Εκτελεση
- Βραζουμε τα ζυμαρικα για 5 λεπτα μονο και τα σουρωνουμε.
- Σωταρουμε το κρεμμυδι, τα μανιταρια και την πιπερια. Αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να κατεβασουν τα υγρα τους. Προσθετουμε την κρεμα σκορδου και ανακατευουμε. Αφαιρουμε απο την φωτια και αν θελουμε σουρωνουμε να φυγουν τα περιττα λαδια.
- Κοβουμε το λουκανικο σε ροδελλες ή σε κυβακια. Το θωρακιζουμε (χωρις λαδι) μεχρι να ροδισει. Ακολουθως προσθετουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει (δεν κλεινουμε την κατσαρολα). Στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι τα λουκανικακια.
- Χτυπαμε τα γιαουρτια και προσθετουμε τα αυγα και το μοσχοκαρυδο.
- Λαδωνουμε μια στρογγυλη φορμα του κεικ ή και μακροστενη αν θελουμε. Βαζουμε τα μισα μακαρονια και τα παταμε να καλυπτει καλα ο πατος προσθετουμε λιγο απο τα τυρια. Μετα στρωνουμε τις πιπεριες και τα λαχανικα μας, απο πανω λιγο τυρακι, τα λουκανικα και τα υπολοιπα μακαρονια. Σε αυτο το σημειο παταμες με τα χερια μας τα μακαρονια για να μην μεινουν τυχον κενα αναμεσα στα στρωματα.
- Περιχυνουμε την τουρτα μας με το γιουρτι και παρπαζιουμε με το υπολοιπο τυρι.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 περιπου 30 λεπτα, μεχρι να ροδισει και να κανει κρουστα η επιφανεια!
Θα μοσχομυρισει ο τοπος ! Καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 7648 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |