| Στην Κρήτη φτιάχνουμε ωραίες ομελέτες με τα βραστά χόρτα που μας μένουν. Έτσι, την άλλη μέρα έχουμε ένα διαφορετικό συμπλήρωμα να μην τα φάμε πάλι βραστά. Τα καλύτερα χόρτα για ομελέτα είναι τα βλαστάρια από τις βρούβες που πικρίζουν λίγο και είναι πιο νόστιμα. Αυτά βγαίνουν την Άνοιξη και τα λέμε ''πικράσταχα''. Υλικά (για 2 μερίδες) : - 1 πιάτο πικράσταχα βρασμένα
- 4-5 αυγά
- λίγο λάδι
- πιπέρι-αλάτι
- λίγη φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
|
Εκτέλεση: - Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα χόρτα με το λάδι, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Τα σοτάρουμε 2’-3’ ανακατεύοντας τα να στεγνώσουν τα πολλά υγρά.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι.
- Με ένα πιρούνι χαϊδεύουμε απαλά τα χόρτα και τα ανασηκώνουμε να εισχωρήσει το αυγό ανάμεσα τους.
- Όταν ροδίσει από κάτω τη γυρίζουμε με ένα καπάκι ή πιάτο να ψηθεί κι από την άλλη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6416 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |