Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ομελέτα με χόρτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 06/05/11
0243_425

Στην Κρήτη φτιάχνουμε ωραίες ομελέτες με τα βραστά χόρτα που μας μένουν. Έτσι, την άλλη μέρα έχουμε ένα διαφορετικό συμπλήρωμα να μην τα φάμε πάλι βραστά.

Τα καλύτερα χόρτα για ομελέτα είναι τα βλαστάρια από τις βρούβες που πικρίζουν λίγο και είναι πιο νόστιμα.

Αυτά βγαίνουν την Άνοιξη και τα λέμε ''πικράσταχα''.

Υλικά (για 2 μερίδες) :
  • 1 πιάτο πικράσταχα βρασμένα
  • 4-5 αυγά
  • λίγο λάδι
  • πιπέρι-αλάτι
  • λίγη φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα χόρτα με το λάδι, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
  • Τα σοτάρουμε 2’-3’ ανακατεύοντας τα να στεγνώσουν τα πολλά υγρά.
  • Τα στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι.
  • Με ένα πιρούνι χαϊδεύουμε απαλά τα χόρτα και τα ανασηκώνουμε να εισχωρήσει το αυγό ανάμεσα τους.
  • Όταν ροδίσει από κάτω τη γυρίζουμε με ένα καπάκι ή πιάτο να ψηθεί κι από την άλλη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6416
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-05-2011 23:28
 
Υπέροχο το κάνω το καλοκαίρι με βλήτα και φέτα 
ειναι πεντανόστιμο!
 
pastaflora
2. 12-05-2011 09:38
 
Απο τις αγαπημενες μας ομελετες ειναι αυτες με πρασιναδα(σπανακι,σπαραγι κτλ) !Θα τη φτιαξω κι ετσι!
 
margarita79
3. 01-05-2012 17:23
 
Κύριε Νίκο την εφτιαξα εχθές και έγινε πεντανόστιμη!Εμένα μου αρέσει και το βασιλικό στην ομελέτα:της δίνει ιδιαιτερη γεύση.Ευχαριστούμε για την συνταγή...
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/10/12 )