Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Χειροποίητα λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Χειροποίητα λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Κυριακή, 08/05/11
page_425_02
Πραγματικά άξιζε ο κόπος, έγιναν ανάρπαστα! Ιδανικά για επίσημο τραπέζι αφού το πράσινο χρώμα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις! 
Υλικά
Για τη ζυμη: (για 12 φυλλα λαζανια)
  • 90 γρ φρεσκο σπανακι
  • 300 γρ σκληρό αλευρι 
  • 3 αυγά 
  • 1 κ. Σ ελαιολαδο
  • 1κ. Γλ αλατι
Για τη γεμιση:
  • 1κιλο κιμας χοιρινος
  • 1 φλ μανιταρια
  • 3 πρασινες πιπεριες
  • 2 κρεμμυδια ξερα
  • 1κ.σ κρέμα σκόρδου
  • Μαιντανό 
  • Κανελα, πιπερι, αλατι
 
Για τη σαλτσα:
  • 500 γρ ντοματες φρεσκες
  • ½ ματσακι μαιντανο
  • 1 κρεμμυδι ξερο
  • 1 κ.γλ Βασιλικο ξερο
  • 1 κ.γλ κρέμα σκορδου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλατι πιπερι
  • 1 κ.σ ζαχαρη
  • Λιγο ντοματοχυμο
  • Τυρι (εγω εβαλα χαλλουμι)
ΒΗΜΑΤΑ
Για τη ζυμη:
  • Αφαιρουμε τα κοτσάνια και τα σκληρά νευρα απο το σπανακι και το πλενουμε καλα. Το σιγοβραζουμε μέσα σε ενα κατσαρολακι για 2-3 λεπτα μεχρι να μαλακωσει. Το σταγγιζουμε το ξεπλρνουμε με κρυο νερο. ΠΡΟΣΟΧΗ, στυψτε το οσο καλυτερα μπορειτε αλλιως θα λασπωσει στη ζυμη αργοτερα! Πολτοποιήστε το στο μιξερ. Μπορειτε να χρησιμοποησετε κατεψυγμενο σπανακι.
  • φτιαχνουμε τη ζυμη προσθετοντας το σπανακι στα αυγα . Βαζετε ολα τα υλικα για τη ζυμη στο μιξερ (καλυτερα στο μιξερ γιατι ετσι η ζυμη θα εχει ομοιομορφο πασινο χρωμα αλλιως θα εχει στιγματα). Ζυμωνουμε και ανοιγουμε τη ζυμη στη μηχανη. Χρησιμοποιουμε τους κυλινδρους. Περναμε τη ζυμη απο τον αριθμο 8. ακολουθως διπλωνετε στα 3 ή στα 4 ετσι ωστε να εχετε ενα τετραγωνο. Επαναλαμβανετε για 8 φορες! Μετά περναμε απο τον αριθμο 7 χωρις να διπλωσουμε! Κοβουμε μεγαλα ορθογωνια κομματια και τα τοποθετουμε σε αλευρωμενη πετσετα και αφηνουμε για 2-3 ωρες να σκληρηνουν! (εγω μετα απο τις 3 ωρες τα εβαλα σε ταπερ στο ψυγειο και τα χρησιμοποησα την επομενη μερα).
  • Βαζουμε νερο σε κατσαρολακι προσθετουμε 2-3 κ.σ λαδι και αλατι για να μην κολλησουν τα λαζανια. Προσθετουμε λιγα λιγα κομματια καθε φορα και αφηνουμε περιπου 5 λεπτα να μαλακωσουν. Τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε κατευθειαν σε μπολ με κρυο νερο και μετα σε πετσετα για να φυγουν τα πολλα νερα.
dsc00370_425
dsc00373_425
dsc00374_425
 
Για τη γεμιση:
  • Κοβουμε τα λαχανικα μας σε κυβακια και τα σωταρουμε, προσθετουμε ακολουθως τον κιμα. Αφηνουμε να ψηθει και βαζουμε τα μπαχαρικα σβηνουμε τη φωτια ανακατευουμε μεσα και το μαιντανο.
Για τη σαλτσα:
  • Σωταρετε το κρεμμυδι στο ελαιολαδο. Ολα τα υπολοιπα υλικα τα περνατε απο το μπλεντερ και τα προσθετετε στο κρεμμυδι. Σιγοβραζετε για 20 λεπτα!
dsc00375_425
dsc00377_425dsc00378_425
Συναρμολογηση:
  • Σε ορθογωνιο πυρεξ βαζετε μια κουτακια απο τη σαλτσα στο πατο. Ακολουθως μια σειρα απο λαζανια, κιμα, λαζανια, κιμα. Αν σας μεινουν λαζανια τα βαζετε στο τελος απο πανω.
  • Προσθετετε ολη την υπολοιπη σαλτσα και πασπαλιζετε με το τυρι.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 για 35-40 λεπτα.
  • Καλυψτε το πυρεξ με αλουμινοχαρτο για να μεινουν ζουμερα τα λαζανια και να μην ξερανουν!

Μπορειτε εννοειται να βαλετε μπεσαμελ, και τυρι αν θελετε στον κιμα και ενδιαμεσα στα λαζανια!

Επεισης μπορειτε να βαλετε ό,τι γεμιση σας αρεσει!

Αν αφαιρέσετε το σπανακι και κανετε κανονικα τη ζυμη τα λαζανια γινονται σαν τα συνηθισμένα! 

Τα κομματια απο τα λαζανια μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για να κανετε κανελόνια. Βαζετε τη γεμιση στην αρχη κατα μήκος και τυλιγετε. Τοποθετειτε στο πυρεξ με το κλεισιμο προς τα κατω. 

Όνειρο, καλή όρεξη!!! 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9436
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-05-2011 14:55
 
ΜΠΡΑΒΟ σου και ευχαριστουμε γισ την ωραια παρουσιαση.Εχω και εγω μια τετοια μηχανουλα για ζυμαρικα και δεν την εχω δοκιμασει ποτέ.Θα προσπαθησω!
 
margarita79
2. 13-05-2011 18:09
 
μαργαριτα μου σ'ευχαριστω πολυ :) !ειναι πολυ ευκολο ετσι κι αλλιως το 'χεις ;) , να τα φτιαξετε ειναι πολυ νοστιμα!
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/05/11 )