Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γεμιστά “όρφανά” αλλά νόστιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από popi81   
Τρίτη, 10/05/11

 Αυτή η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως μετά από αρκετές προσπάθειες να γεμίσω απεγνωσμένα με κάτι τις ντομάτες και τις πιπεριές μου πέρα από ρύζι!

Υλικά
  • 4 ντοματες
  • 3 πιπεριές (έχω χρησιμοποιήσει και πολύχρωμες)
  • 4 μελιτζάνες
  •  5 κολοκύθάκια μέτρια σε μέγεθος
  • 6 πατάτες (οι 3 για να τις τρίψετε)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κούπα ρύζι
  • 1 ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα λάδι επιπλέον
  • αλάτι και πιπερι κατά βούληση
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Ανοίγουμε τα καπάκια τους σαν να μοιάζουν με μικρές κατσαρολίτσες και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σε μια λεκάνη. Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά μας ελαφρά 
  • Στον τρίφτη του χεριού, τρίβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες, τις 2 μελιτζάνες (τις άλλες 2 τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τη γέμιση που θα φτιάξουμε), όλα τα κολοκύθια (ποτέ δεν κατάφερα να ανοίξω τα κολοκυθάκια και για να μην χάσω τη γεύση τα τρίβω στη γέμιση. Αν τα καταφέρετε προσθέστε άλλα 3 κολοκυθάκια για να τα γεμίσετε).
  • Συνεχίζουμε τρίβοντας τις 3 πατατούλες μας (οι 2 θα γεμίσουν τα κενά του από το πυρέξ μας) και τα 2 κρεμμυδάκια μας. Προσθέτουμε  τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο μας και τέλος βάζουμε το ρυζάκι και το λαδάκι μας. Φυσικά δεν παραλείπουμε να αλατίσουμε και να βάλουμε όσο πιπέρι επιτρέπει ο ουρανίσκος του καθενός!
  • Ανακατεύουμε καλά τη γέμισή μας και δεν ξεχνάμε να δοκιμάσουμε για να τσεκάρουμε αν θέλει αλάτι η πιπέρι!
  • Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λαχανικά μας. Προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω γιατί το ρυζάκι θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσουν.
  • Αφού τελειώσουμε το γέμισμα, κόβουμε τις 3 πατάτες που έχουν περισσέψει κυδωνάτες και επειδή (προσωπικά) δεν τις αλατίζω επιπλέον τις βάζω στη λεκάνη να πάρουν τη γεύση από τη γέμιση. Γεμίζω τα κενά μου με αυτές και ότι περισσέψει (ζουμάκι – ρυζάκι) το ρίχνω στο πυρέξ μου.
  • Αφού έχω γεμίσει το σκεύος μου προσθέτω το επιπλέον λαδάκι και 1 φλιτζάνι νερό.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για 2 ώρες πάνω κάτω αντίσταση.

Να σημειώσω ότι στο ταψί ίσως χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω νεράκι. Το πυρέξ δεν “πίνει” τόσο εύκολα το υγρά!

Καλή Επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7934
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-05-2011 18:31
 
Κλασικά και αθάνατα :p κι εμένα μου αρέσουν ορφανά :p ποτέ με κιμά
 
tsigkos59
2. 16-05-2011 19:35
 
Πολύ ωραίο φαγητό και επίκαιρο. Πιο πολύ μου αρέσουν οι γεμιστές μελιτζάνες και οι χρωματιστές πιπεριές. Θα κάνω μες τη βδομάδα.
 
voula
3. 17-05-2011 17:15
 
Οι μελιτζάνες αλλά και οι χρωματιστές πιπεριές δίνουν άλλη αίσθηση στο μάτι. Θα δεις ότι το ταψί σου θα μοιάζει με λαχανόκηπο. Προσωπικά γεμίζω και πολύχρωμες αλλά και πιπεριές κέρατο. (Όχι πάντα αλλά όταν μου περισεύει γέμιση). Και αυτές είναι πολύ γευστικές. Και όπως λέει και ο φίλος tsigkos59 αθάνατα! Η γιαγιά μου γέμιζε και κολοκυθανθούς ... Δεν νομίζω να τα καταφέρω... θα μου ανοίξουν :sigh Μάλλον θα παραμείνω στα παραδοσικά! 
Ευχαριστώ για το σχόλια :)
 
popi81

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός