Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαρδουμάκια κρασάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 09/05/11
Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 12-15 γαρδουμπάκια
  • ½  ποτήρι λάδι
  • 1 ½ >>    κρασί ξηρό
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • πιπέρι-αλάτι
0239_425_01
 Εκτέλεση :
  • Ξεβράζουμε τα γαρδουμάκια όπως περιγράφω στο άρθρο μου Ξέβρασμα στο κρέας
  • Τα βάζουμε σε τηγάνι που σκεπάζει με 1 ποτ. νερό, 1 ποτ. κρασί, το λάδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα σκεπάζουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Τα ψήνουμε 30’-45’ ελέγχοντας το νερό και συμπληρώνουμε (στη χύτρα ψήνονται σε 15’). Όταν πιρουνίζονται είναι ψημένα.
  • Τα ξεσκεπάζουμε να σωθούν τα υγρά, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν με το λάδι.
  • Όταν ροδίσουν γύρω-γύρω τα σβήνουμε με το άλλο μισό ποτήρι κρασί και τα σκεπάζουμε να λιώσει η καραμέλα (μάκα) από τον πάτο για να έχουμε πηχτή και νόστιμη σάλτσα.

Είναι πρώτος κρασομεζές, πλουτίζει και στολίζει το τραπέζι σε γιορτές και τσιμπούσια.

0238_425


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3576
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-05-2011 13:40
 
Ωραίο το μεζεδάκι σου Νικο, αλλά δεν μας εγραψες πως τα έφτιασες τα γαρδουμπάκια με τι υλικά σαν κοκορετσάκια;Θέλουμε να μάθουμε...Πώς; ευχαριστούμε... και περιμένουμε...
 
pastaflora
2. 14-05-2011 13:44
 
Απορία δε4ύτερη:Γράφεις να λειώσει η καραμέλα από τον πατο.....για ποιά καραμέλλα μιλάς, δεν την διαβασα πιό πάνω; που ειναι; Μηπως δεν μπορω να καταλάβω;
 
pastaflora
3. 14-05-2011 18:19
 
Αγαπητή αρετή τα γαρδουμάκια τα πουλάνε έτοιμα στα κρεοπωλεία (εδώ στο Ηράκλειο, σε άλλες πόλεις δεν ξέρω) τα φτιάχνουν με το στομάχι και τη χορδή του αρνιού και τα τυλίγουν με τα έντερα. Επειδή είναι φασαρία να καθαρίζω τις κοιλιές, τα αγοράζω έτοιμα, αλλά τα ξετυλίγω, τα ξαναπλένω και τα ξανατυλίγω. (δες φωτό) 
Καραμέλα στη μαγειρική λέμε τα υπολείμματα που μένουν στον πάτο του τηγανιού ή του ταψιού. Υπάρχει δε και μια ωραία συνταγή ‘σάλτσα ψητού’ που γίνεται από τα υπολείμματα του ψητού. Μου την είχε πει ένας φίλος μου σεφ αλλά δεν την θυμάμαι. Την έχω φάει και είναι πολύ ωραία, θα ψάξω αλλού κι άμα τη βρω θα τη βάλω στο ΜΑΣΑ.(αν δεν υπάρχει ήδη;!)
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/05/11 )