Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μήλα
1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 φλυτζάνι καρύδια
1/2 βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από λεμόνι
4 αυγά

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά
Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
Προσθέτετε το αλεύρι
Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )