Την συνταγή αυτή την έχω πολλά χρόνια (ίσως να ειναι της Βέφας) και την έχω κάνει άπειρες φορές. Βγαίνουν το ίδιο νόστιμα και εμφανίσιμα όπως τα τουλουμπάκια που αγοράζουμε απο τα ζαχαροπλαστεία.
Υλικά: - 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
- 8 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2κ.γ. σόδα
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Σιρόπι: - 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- φλούδα λεμονιού
- 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση: - Βάζουμε το βούτυρο με 2μισι φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύωντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Οταν γίνει ομοιογενές το μείγμα και πάρει χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ενα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφιχτή.
- Βράζουμε το σιρόπι για 5' και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθιά κατσαρόλα καίμε το καλαμποκέλαιο.
- Βάζουμε την ζύμη μας σε κορνέ με χονδή οδοντωτή άκρη και βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης περίπου 10 εκατοστών, η πιο μικρά για μπουκίτσες.
- Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινήσουν από παντού.
Όπως τις βγάζουμε απο την κατσαρόλα με το λάδι, τις ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 18322 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |