Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τουλούμπες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από GINA1   
Δευτέρα, 16/05/11
Την συνταγή αυτή την έχω πολλά χρόνια (ίσως να ειναι της Βέφας) και την έχω κάνει άπειρες φορές.
Βγαίνουν το ίδιο νόστιμα και εμφανίσιμα όπως τα τουλουμπάκια που αγοράζουμε απο τα ζαχαροπλαστεία.
Υλικά:
  • toyloympes21 φλυτζάνι βούτυρο
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 8 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2κ.γ. σόδα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Σιρόπι

  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το βούτυρο με 2μισι φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα να πάρουν βράση.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύωντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Οταν γίνει ομοιογενές το μείγμα και πάρει χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ενα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφιχτή.
  • Βράζουμε το σιρόπι για 5' και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα καίμε το καλαμποκέλαιο.
  • Βάζουμε την ζύμη μας σε κορνέ με χονδή οδοντωτή άκρη και βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης περίπου 10 εκατοστών, η πιο μικρά για μπουκίτσες.
  • Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινήσουν από παντού.

Όπως τις βγάζουμε απο την κατσαρόλα με το λάδι, τις ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 18322
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 20-05-2011 18:09
 
Και ειπα σημερα να ξεκινησω διαιτα μετα απο πολλα πολλα χρονια :upset  
Διαβαζω την συνταγη σου και τρεχουν τα σαλια μου . Αντε τωρα να συγκεντροθω στο σκοπο μου. :cry  
Ιδη με φανταζομαι πανω απο την κατσαρολα να τα σιροπιαζω :grin :grin  
Ειναι πολυ γιαμ γιαμ η συνταγη σου GINA1 :zzz :zzz :zzz
 
kontessa
2. 21-05-2011 09:48
 
Πω πω!Και λατρευω τις τουλουμπες αλλα σπανια βρισκω πλεον καλη τουλουμπα να μη μυριζει το λαδι απο το τηγανι!Θα τις φτιαξω!
 
margarita79
3. 21-05-2011 10:30
 
Αν και μου αρέσουν πολύ οι τουλούμπες ποτέ δεν έχω δοκιμάσει να κάνω. Θα δοκιμάσω όμως γιατί βλέπω πως δεν είναι δύσκολο. Εγώ δεν ξέρω γιατί τις είχα πάρει από φόβο.
 
voula
4. 21-05-2011 11:17
 
Σε μπελά με βάζεις :eek Ο άντρας μου τρελαίνεται για τουλούμπες, πως να μην κάνω μια δοκιμή για να τον ευχαριστήσω;
 
doraki
5. 21-05-2011 11:58
 
Μια η μαλούμπα απο πάνω μια η τουλούμπα απο κάτω,δεν με βλέπω καλά σήμερα! 
Οι τουλούμπες μου αρέσουν πάρα πολύ, όταν πηγαίνω Κων/πολη τρώω άπειρες και παίρνω και πολλά κουτιά μαζί μου.Αυτές εκτός απο πολύ ωραίες, ακουγονται και σχετικά εύκολες, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σχεδόν πάντα.Μόνο να σε ρωτήσω , καθόλου βανίλια βάζεις;Γιατί τα αυγά τα βλέπω μπόλικα!
 
karina
6. 21-05-2011 12:03
 
βανίλια όχι δεν βάζω, εξάλλου μην ξεχνάς πως το σιρόπι έχει και φλούδα λεμονιού και γαρύφαλλο. Με βεβαιότητα σου λέω πως δεν μυρίζουν αυγουλίλα τα τουλουμπάκια αυτά.
 
GINA1
7. 21-05-2011 12:31
 
:eek :eek :eek πω πω!! πραγματικα μου τρεχουν τα σαλια :grin μπραβο gina θα δοκιμαστουν το συντομοτερο!
 
miaourose
8. 22-05-2011 06:33
 
ουαου Gina έγραψες ...!!!! ΜΠΡΑΒΟ...!!!! σίγουρα μπαίνει στα αγαπημένα μου
 
voulaskl
9. 24-05-2011 09:53
 
Χθες το βράδυ έδειξα τις τουλούμπες στον άντρα μου και τον έπιασε μια ξαφνική κρίση υπογλυκαιμίας.Με την υπόσχεση ότι θα με βοηθήσει άρχισα με μισή δόση.Η γεύση φανταστική, το σχήμα άστα να πάνε ούτε τουλούμπα μου έβγαινε ούτε τουλουμπάκι.Με πιάσανε τα πείσματα, ξεκινάω δεύτερη δόση,εκεί κάτι κατάφερα, που θα πάει την τρίτη φορά θα είναι τέλεια!Πάντως πέρα απο την δική μου ασχετοσύνη είναι φανταστικά να τα δοκιμάσετε. 
Υ.Γ Ο άντρας μου δεν με βοήθησε.
 
karina
10. 24-05-2011 19:15
 
Χαίρομαι που μπήκες στη διαδικασία και τα δοκίμασες Karina, και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που σου άρεσαν γευστικά. 
Για το σχήμα, μην στεναχωριέσαι, μια -δυο θα το καταφέρεις, πρέπει να βοηθάει και το κορνέ να είναι μεγάλο το στόμιο του και το κυριότερο να μην ξεφύγεις απο την ποσοτητα των υλικών που γράφω στη συνταγή, γιατί αν βγει πιο σφιχτή η ζύμη σίγουρα είναι πιο παιδεμάρα να βγει απο το κορνέ. 
Τα έφτιαξα πρόσφατα το περασμένο Σαββατο που γιόρταζε η κόρη μου και  
εβγαλα φωτογραφίες βήμα βήμα, θα στείλω το υλικό στον άρχο να το ανεβάσει.
 
GINA1
11. 25-05-2011 12:00
 
Δεν τροποποίησα καθόλου την συνταγή, απλά θέλει ταχύτητα και λίγη πείρα με το κορνέ.Το ΣΚ θα ξαναφτιάξω γιατί μου άρεσαν πάρα πολύ και το σημαντικότερο είναι σπιτικά και τα τρως ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ.Αν βάλεις και φωτό βήμα-βήμα θα βοηθήσει σίγουρα πολύ!
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/05/11 )