Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παέγια Νο.02 (paella) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KATERINA71   
Τρίτη, 17/05/11
0108_425
Υλικά
  • 3-4 καλαμαράκια
  • 3 πόδια από μικρό χταποδακι
  • 8 γαρίδες 
  • Λίγα μύδια
  • 3 φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλυτζ. αναμικτα λαχανικά (κατεψυγμενα)
  • 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2-3 κλωστές κρόκο κοζάνης
  • Λάδι
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε 1 ποτήρι λάδι και προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε κατα διαστήματα νερό ώστε να μην κολλήσουν στο χρόνο που χρειάζονται για να βράσουν.
  • Οταν δούμε ότι βράσαν προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το κρόκο κοζάνης, την πάστα, και το ρύζι και αλατοπιπερόνουμε.
  • Το παρακολουθούμε ώστε να ρίχνουμε νερό όταν σώνεται μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • 5 λεπτάκια πριν γίνει προσθέτουμε τα μύδια (ολόκληρα ή την ψίχα) και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  • Σβήνουμε το φαγητό μας όταν έχει μείνει με λίγο νεράκι (θα το πιει το ρύζι και αυτό).

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και φανταζόμαστε ότι είμαστε Ισπανία!

Η Ισπανική παέγια έχει και κομματάκια κοτόπουλου μέσα. Αν σας αρέσει μπορείτε να το προσθεσετε μαζί με το χταπόδι και τα καλαμάρια για να βράσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4684
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 22-05-2011 12:37
 
Φοβερό φαγητό. Ολη η θάλασσα στο πιάτο μας.
 
voula
2. 22-05-2011 21:12
 
Ωραίο φαγητάκι, πραγματικά, και για τσιπουράκι ό,τι πρέπει με λίγο έξτρα πιπεράκι. Ερώτηση: τρία φλιτζανάκια ρύζι, εννοείς του μονού ελληνικού καφέ?
 
Ranja
3. 23-05-2011 20:50
 
Τρια φλυτζανάκια του μονού καφέ εννοώ. Βέβαια όχι τα παλια χοντρα φλυτζανάκια που είχαν στα καφενεία και έπινες μια γουλιά και τέλος. :grin
 
KATERINA71

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/05/11 )