Υλικά - 3-4 καλαμαράκια
- 3 πόδια από μικρό χταποδακι
- 8 γαρίδες
- Λίγα μύδια
- 3 φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζ. αναμικτα λαχανικά (κατεψυγμενα)
- 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας
- 1 ποτήρι κρασί
- 2-3 κλωστές κρόκο κοζάνης
- Λάδι
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση - Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε 1 ποτήρι λάδι και προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε κατα διαστήματα νερό ώστε να μην κολλήσουν στο χρόνο που χρειάζονται για να βράσουν.
- Οταν δούμε ότι βράσαν προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το κρόκο κοζάνης, την πάστα, και το ρύζι και αλατοπιπερόνουμε.
- Το παρακολουθούμε ώστε να ρίχνουμε νερό όταν σώνεται μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
- 5 λεπτάκια πριν γίνει προσθέτουμε τα μύδια (ολόκληρα ή την ψίχα) και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Σβήνουμε το φαγητό μας όταν έχει μείνει με λίγο νεράκι (θα το πιει το ρύζι και αυτό).
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και φανταζόμαστε ότι είμαστε Ισπανία! Η Ισπανική παέγια έχει και κομματάκια κοτόπουλου μέσα. Αν σας αρέσει μπορείτε να το προσθεσετε μαζί με το χταπόδι και τα καλαμάρια για να βράσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4684 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |