Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 9-10 κοκκινα μηλαρακια (ή ο,τι εχετε)
- χυμο απο ενα λεμονι
- 4 κ.σ. ζαχαρη
- 2 κ.σ. βουτυρο
- λιγο λικερ (εγω εβαλα αμαρετο)
- 1/2 φλ αμυγδαλο τριμμενο
- ελαιολαδο για αλειμμα
σιρόπι (ΑΝ θελετε ): - 2 φλ ζαχαρη
- 1 φλ νερο
- 1 ξυλακι κανελα
- 1 φετα λεμονι
- κανελα και ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα προαιρετικά
Βήματα:
- Καθαριζετε και κοβετε τα μηλα σε μικρες φετουλες. Μην νοιαζεστε να ειναι ομορφα. Τα βαζετε σε κατσαρολα στη φωτια προσθετοντας λιγο χυμο λεμονιου και 4 κ.σ νερο. Τα βραζετε σε κανονικη φωτια με κλειστη κατσαρολα για 20 λεπτα. ανοιγετε οταν περασει η ωρα και ριχνετε τη ζαχαρη και το βουτυρο, ανακατευετε καλα. Αφηνετε για ακομα 5 λεπτα. Βαζετε το μειγμα σε ενα μιξερ να τα αλεσει. Μην το παρακανετε ειναι ωραιο να ειναι λιγο παχυρευστο, να ακουγετε ζωντανο το μηλο. Προσθετετε το λικερ και το αμυγδαλο.
|
|
- Ανοιγετε το πακετο με τα φυλλα κρουστας και τα μοιραζετε σε 4 ισες λωριδες κατα μηκος. Παιρνετε μια μια λωριδα (ενος φυλλου) το αλειφετε με ενα πινελο λαδακι. Παιρνετε μια κουταλια απο το μειγμα μηλου και τη βαζετε (μαζεμενη) στην δεξια ακρη της λωριδας που εχετε μπροστα σας. Συνεχιστε να τυλιγετε οπως φαινεται στις φωτογραφιες δημιουργωντας συνεχως ενα τριγωνο. αφου τελειωσετε τα τοποθετειτε σε ταψι με λαδοκολλα τα λαδωνετε και ψηνετε στους 170 για 20-25 λεπτα μεχρι να ροδισουν. Αρπαζουν ευκολα γι αυτο προσοχη!
- Στο μεταξυ ετοιμαζετε το σιροπι, βραζοντας ολα τα υλικα μεχρι να δεσει και να στεκετε. Βουτατε τα κρυα μηλοπιτακια στο ζεστο σιροπι (ή το αντιθετο), τα βαζετε σε αποροφητικο χαρτι. πασπαλιζετε με κανελιτσα και ζαχαρη αχνη!
Οταν τα εφτιαξα παραλειψα το σιροπι για πιο ελαφρυ αποτελεσμα, μπορειτε να κανετε το ιδιο, ηταν εξισου ωραια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11007 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |