Ένα εύκολο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Μοιάζει λίγο με λουκουμάδες ή ντόνατς. Όπως και να ΄χει πάντως είναι πολύ νόστιμο. Τη συνταγή μου την είπε μια φίλη μου που την έφτιαξε και της άρεσε πάρα πολύ. Την είχε δει στην τηλεόραση και είναι από την εκπομπή *Πρωινό μου* και την έκανε ο *Ακης Περζετζίκης* Όσοι δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν. Υλικά Για την ζύμη - 500 γρ. αλεύρι (μπορεί και λίγο παραπάνω)
- 250 γρ. γάλα
- 75 ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 60 βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
Για το τέλος - 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα σ΄ένα μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για λίγο τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια, έως ότου αφρατέψει το μείγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε άλλο λίγο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Λαδώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε την ζύμη κάπου ζεστά με μια πετσέτα να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την λευκή, την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια την ζύμη και περνάμε διαδοχικά από το λιωμένο βούτυρο, στην συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης και τέλος το βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ.
- Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά (περίπου 40 λεπτά) και ψήνουμε στους 160 - 170 βαθμούς στον αέρα για 30 - 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο μέλι και κανέλα ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη έξτρα κανέλα Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 6786 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |