Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Το ψωμί της μαϊμούς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 16/05/11
page_2

Ένα εύκολο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Μοιάζει λίγο με λουκουμάδες ή ντόνατς. Όπως και να ΄χει πάντως είναι πολύ νόστιμο. Τη συνταγή μου την είπε μια φίλη μου που την  έφτιαξε  και της άρεσε πάρα πολύ. Την είχε δει στην τηλεόραση και είναι  από την εκπομπή *Πρωινό  μου* και την έκανε ο *Ακης Περζετζίκης* Όσοι δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.

Υλικά

Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι (μπορεί και λίγο παραπάνω)
  • 250 γρ. γάλα
  • 75 ζάχαρη
  • 1 φακελάκι  μαγιά ξερή
  • 60 βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1  βανίλια
  • 1 κουτ.  γλ. κανέλα σκόνη

Για το τέλος

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ  κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε τη  μαγιά με το  γάλα σ΄ένα μπολ.
  • Στον κάδο του  μίξερ ανακατεύουμε  για λίγο τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια, έως ότου αφρατέψει το μείγμα μας  και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα  και ανακατεύουμε  άλλο λίγο.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε  όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε  με τον γάντζο. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε την ζύμη κάπου ζεστά με μια πετσέτα να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  την λευκή, την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια την ζύμη και περνάμε  διαδοχικά από το λιωμένο βούτυρο, στην συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης και τέλος το βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ.
  • Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά (περίπου 40 λεπτά) και ψήνουμε στους 160 - 170 βαθμούς στον αέρα για 30 - 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο μέλι και κανέλα ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη έξτρα κανέλα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 6786
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 20-05-2011 08:35
 
Μ’ ευκολία γίνεται 
και ωραίο φαίνεται 
που κολλάει η μαϊμού 
είν’ η απορία μου;;; 
:grin :grin :grin
 
tsigkos59
2. 20-05-2011 16:41
 
δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά , υποθέτω από το σχήμα που παιρνουν οι μπαλίτσες όταν ψήνονται και πάλι με κάθε επιφύλαξη
 
voula
3. 20-05-2011 18:51
 
Μου αρέσει γιατί στη φωτογραφία μοιάζει με ντόνατς.Θα το δοκιμάσω σίγουρα όταν μπορέσω.Μία ερώτηση μόνο γιατί δε μπορώ να δω το βίντεο.Όταν τα κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα περάσουμε από το βούτυρο και τη ζάχαρη μετά τα ξανακάνουμε μία ζύμη ή τα ψήνουμε σε ατομικές φόρμες για κεκάκια.Γιατί μπερδεύτηκα λίγο με τη συνταγή και τη φωτογραφία.
 
giwta22
4. 20-05-2011 22:35
 
giwta22 δοκίμασε αυτό τον σύνδεσμο.  
http://www.youtube.com/watch?v=kb_YcyrAXUo 
 
Το video είναι ανεβασμένο στο youtube, επομένως οποιαδήποτε δυσλειτουργία δεν οφείλεται στο greekmasa
 
ArXoS
5. 21-05-2011 10:33
 
giwta22 κάθε μπαλάκι που περνάς από το βούτυρο και τη ζάχαρη το ρίχνεις σε μια φόρμα κέικ, εγώ τα έχω βάλει σε μια στρογγυλή με τρύπα στη μέση και μετά κάνεις άλλο και πάλι η ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσει η ζύμη σου.
 
voula
6. 21-05-2011 15:30
 
Μόλις το έφτιαξα και είναι πεντονόστιμο και πανεύκολο.Πρόσθεσα λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και του πηγαίνει πολυ!!!
 
MARY2
7. 21-05-2011 17:50
 
Ok παιδιά.Ευχαριστώ πολύ.Κατάλαβα και μπόρεσα είδα και το βίντεο.
 
giwta22
8. 21-05-2011 20:13
 
MARY2 χαίρομαι που σου άρεσε. καλοφάγωτο!!
 
voula
9. 27-05-2011 20:18
 
Πάρα πολύ ωραίο γλυκό, άρεσε σε όλους μας! Ευχαριστούμε για τη συνταγή :)
 
soultana
10. 27-05-2011 20:29
 
soultana χαίρομαι που σας άρεσε το γλυκό.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/05/11 )