Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα σοκολάτα καραμέλα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Κυριακή, 22/05/11
dsc00430_425

    Πρωτη φορα εφτιαξα τουρτα μονη μου, για τα γενεθλια του αδερφου μου και κανενας δεν πιστευε οτι εγω την εφτιαξα :)  Δοκιμαστε την! Η κρεμα καραμελα ειναι συνταγη της Αντρης Λυσάνδρου.

 Υλικά:

Για το παντεσπανι:

  • 6 αυγα
  • 8-10 σταγονες λεμονι
  • 1 1/3 ποτηρι ζαχαρη
  • 1 ποτηρι και 1 κ.σ αλευρι
  • ½ ποτηρι κακαο
  • 1 κ.γλ baking powder
  • ¾ ποτηριου κρυο νερο

Για το σιροπι:

  • ½ φλ γαλα
  • Λιγο λικερ tia maria
  • 1 κ.γλ καφες

Για την κρεμα γαλακτος ganache:

  • 400 γρ σοκολατα κουβερτουρα
  • 1 φλ κρεμα γαλακτος
  • Λικερ tia maria (ή οποιο αλλο προτιματε)
 

Για την κρεμα καραμελα:

  • 5 κ.σ ζαχαρη
  • ½ ποτηρι νερο
  • 7 κ.σ κορν φλαουαρ
  • 1 ζαχαρουχο γαλα
  • 3 ½ κουτια γαλακτος νερο

Για την διακοσμηση:

  • 1 σαντιγυ μορφατ creamy
  • Κιτρινο Χρωμα ζαχαροπλαστικης
  • 2 κ.σ λικερ tia maria
  • 4 κ.σ ζαχαρη
  • Μιση κρεμα γαλακτος
  • Τριμμενη σοκολατα
 
Εκτέλεση:

Για το παντεσπανι:

  • Χτυπατε τα ασπραδια μαζι με το χυμο λεμονιου σε σφικτη  μαρεγκα.
  •  Σε αλλο δοχειο κτυπατε καλα τους κροκουσμεχρι να ασπρισουν, προσθετετε τη ζαχαρη και συνεχιζετε το κτυπημα μεχρ ινα γινει σαν κρεμα.
  • Ριχνετε λιγο λιγο το κοσκινισμενο αλερι που ανακατεψατε με το κακαο και το baking, εναλλαξ με το νερο.
  • Βαζετε 2-3 κουταλιες απο τη μαρεγκα και σταματατε το χτυπημα. Προσθετε την υπολοιπη μαρεγκα και ανακατευετε απο πανω προς τα πανω ελαφρια για να μην χαθει ο ογκος.
  • Αδειαζετε το μειγμα σε φορμα με στεφανι και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα στους 170. Το αφηνετε να κρυωσει καλα και το κοβετε απο τη μεση. Εγω χρησιμοποίησα μονο ενα πατο απο παντεσπανι, εσεις μπορειτε να βαλετε και τα 2.
  • Παιρνετε το παντεσπανι, το βαζετε στη βαση μιας φορμας με στεφανι με πατο και το ραντιζετε με το σιροπι σε ολη του την επιφανεια (για το σιροπι απλα ανακατευετε ολα τα υλικα του).

Για την κρεμα καραμελα:

  • Σε μικρο κατσαρολακι ριχνετε τη ζαχαρη και τη βαζετε σε δυνατη φωτια. Ανακατευετε συνεχως και μολις η ζαχαρη αρχισει και λιωνει χαμηλωνετε τη φωτια στο μετριο. Αν αρχισει και παιρνει σκουρο χρωμα χαμηλωστε περισσοτερο τη φωτια.
  • Ανακατευετε συνεχως και οταν τη ζαχαρη γινει καραμελα/σιροπι με ξανθο σκουρο χρωμα κατεβαζετε απο τη φωτια. Αρχιζετε να ριχνετε στην καραμελα, το ½ ποτηρι νερο σιγα σιγα, λιγο λιγο. Καθε φορα που ρχνετε ανακατευετε καλα και μετα προσθετετε κι αλλο.
  • Αδειαζετε το ζαχαρουχο γαλα σε κατσαρολα και διαλυετε το κορν φλαουαρ σε λιγο απο το νερο.
  • Ριχνετε στην κατσαρολα το υπολοιπο νερο, το διαλυμενο κορν φλαουαρ και την καραμελα. Μετα βαζετε την κατσαρολα στη φωτια και ανακατευετε με αυγοδαρτη μεχρι να κοχλασει και να πηξει.
  • Κατεβαζετε και ριχνετε την κρεμα πανω απο το πανεσπανι, ποσεχετε να παει παντου. Περιμενετε να κρυωσει και την βαζετε στο ψυφειο. Εγω την αφησα για ενα 24 ωρο και τελειωσα την τουρτα την επομενη μερα!
dsc00422_425
dsc00424_425
dsc00434_425

Για την κρεμα ganache:

  • Ζεστενετε την κρεμα γαλακτος χωρις να τη βρασετε. Κατεβαζετε απο τη φωτια και την ριχνετε μεσα στα κομματια της σοκολατας. Η σοκολατα πρεπει να εχει θερμοκρασια δωματιου ανακατεψτε μεχρι να λιωσει τελειως η σοκολατα. Ριξτε το λικερ και χτυπηστε ελαφρα ωσπου να κρυωσει και να αφρατεψει η κρεμα ganache.
  • Ριχνετε την κρεμα στην τουρτα πανω απο την παγωμενη κρεμα καραμελα και την ξαναβαζετε στο ψυγειο για 4 ωρες!

Διακοσμηση:

  • Χτυπατε την σαντιγυ μορφατ να αφρατεψει καλα και προσθετετε την ζαχαρη το λικερ και το χρωμα ΑΝ βαλετε. Βαζετε το στεφανι με την τουρτα σε πιατελα, με ενα μαχαιρακι χωρις δοντια χαραζετε ολη την περιμετο μεχρι τον πατο και βγαζετε το σταφανι.
  • Αφου ομογενοποιηθει η σαντιγυ καλυπτετε με αυτην ολη την επιφανεια της τουρτας!
  • Χτυπατε την κρεμα γαλακτος μεχρι να γινει σαντιγυ και κανετε μικρα συνεφακια γυρω απο την τουρτα και τα πασπαλιζετε με τριμμενη σοκολατα! Βαλτε μπολικη φαντασια και αυτοσχεδιαστε! Βαλτε την οσο πιο γρήγορα μπορειτε πισω στο ψυγειο για 2 ωρες να παγωσει καλα η σαντιγυ!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 13642
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-05-2011 15:44
 
Ότι και να σου πω είναι λίγο! 
Είναι απίθανη,πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι είναι η πρώτη φορά που την φτιάχνεις :grin !Μπράβο σου! 
Εγω για να την φτιάξω θα χρειαστώ πιο πολύ χρόνο να την μελετήσω απο οτι χρειάστηκα για να σπουδάσω!
 
karina
2. 27-05-2011 17:50
 
Αμα αυτή την έκανες για πρώτη φορά φαντάζομαι τι θα κάνεις άμα κάνεις 2-3 ακόμα. Μπράβο για την παρουσίαση και την φανταστική τούρτα σου.  
Να τα εκατοστήσει ο αδελφό σου!!
 
voula
3. 27-05-2011 18:26
 
Mπορείς να στείλεις ένα κομμάτι προς τα δω? Με κόλασες! Μπράβο σου! ΑΞΙΑ!!!!!!
 
REBEKKA
4. 27-05-2011 19:01
 
Φαίνεται πολύ ωραία.Θα δοκιμάσω να την κάνω και εγώ,γιατί μου αρέσει πολύ η γεύση της καραμέλας.Θα την κάνω και με τα 2 παντεσπάνια.Εύχομαι να βγει τόσο καλή όσο και η δικιά σου.Μπράβο σου.
 
giwta22
5. 28-05-2011 09:56
 
κοριτσια ευχαριστω πολυ :) , πρωτη τουρτα που φτιαχνω, αλλα μην νομιζετε, πανευκολη ειναι!!!!
 
miaourose
6. 20-05-2014 15:22
 
Καλησπέρα! 
να ρωτήσω,στην κρέμα καραμέλας με τα 3,5 κουτιά γάλακτος νερό εννοείς 1,75lt νερό;
 
chocomonkey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός