Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τσιπούρες ή λαβράκια στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 20/05/11
P1020378

Καλό θα είναι να καταναλώνονται τα ψάρια πιο συχνά ψητά ή βραστά και όχι τηγανιτά, αφού το τηγάνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.

Υλικά
  • 2 τσιπούρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες (1εκ.)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
  • 1 κ.γ μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μας (καλύτερα το καθάρισμα να το κάνει ο ιχθυοπώλης μας)
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα ψάρια μας και μέσα στην κοιλιά τους. Μέσα στην κοιλιά τους επίσης  βάζουμε και το ξύσμα ή μισή φέτα λεμόνι. Κάνουμε 2  λοξές χαρακιές πάνω σε κάθε ψάρι (μόνο από το πάνω μέρος). Τ΄ αλείφουμε με λίγο λάδι.
  • Σ΄ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό (αν δεν έχετε δεν πειράζει) ταψί στρώνουμε τις φέτες λεμονιού και πάνω βάζουμε τα ψάρια μας. Τα ψήνουμε στο θερμογκρίλ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το ψάρι).
  • Σε σέικερ βάζουμε το λάδι, λίγο έχτρα αλάτι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Χτυπάμε έως ότου πήξει η σάλτσα μας.
  • Βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και το μαϊντανό.

Αν έχετε ταψί με σχάρα μπορείτε να βάλετε τα ψάρια πάνω (αφού πρώτα βάλετε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά) και να ρίξετε λίγο νερό στα ταψί σας και να τα ψήσετε έτσι.

Με τις φέτες λεμονιού κάτω στο ταψί το ψάρι μας γίνεται πολύ αρωματικό και δεν κολλάει.

P1020389
P1020391

Όταν τα ψήνω πάνω σε λεμόνι δεν τα γυρίζω. Όταν τα κάνω στη σχάρα μόλις ροδίσουν από πάνω τα γυρίζω να ροδίσουν λίγο και από την άλλη.

Αν δεν έχετε θερμογκρίλ γίνονται και στο γκρίλ απλά όταν είναι μεγάλα ψήνονται καλύτερα έτσι.

Σερβίρονται με χόρτα βραστά, ό, τι σαλάτα θέλετε (ζεστή ή κρύα) αλλά και  με πατατούλες τηγανιτές είναι τέλεια.                       

Αν οι τσιπούρες σας είναι και πελαγίσιες τότε να δείτε νοστιμιά.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 26986
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 25-05-2011 09:15
 
Έτσι ψήνω κι εγώ τα ψάρια αλλά το κολπάκι με το λεμόνι δεν το ήξερα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά! Συνήθως κόβω και μερικές πατάτες όπως για τηγάνισμα τις λαδώνω λίγο, τους ρίχνω και λίγο αλάτι, ρίγανη και τις απλώνω στο ταψί να ψηθούν με το ψάρι. Γίνονται πολύ νόστιμες και γλιτώνω και το τηγάνι :)
 
soultana
2. 25-05-2011 21:10
 
A ρε βουλα τι μας κανεις βραδιατικα τρεχουν τα σαλια μου
 
anna9
3. 20-07-2011 15:38
 
Ετσι κανω και το ΜΥΛΟΚΟΠΙ. το οποίο είναι ιδανικό ψαρι για παιδια γιατι είναι ασπρο το κρέας του και δεν έχει καθόλου αγκάθια. Δεν είναι παχύ και είναι επίσης ιδανικό για δίαιτα. Μέσα στην κοιλια βάζω και μιά σκελίδα σκόρδο.
 
MARIETT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός