Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι σαβόρε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 26/05/11

Του Χρ. Βενέρη (εφημ. ‘ΠΑΤΡΙΣ’ 17/5/11)
Είναι το κάτι άλλο και πολύ διαφορετικό σε γεύση και άρωμα από τις κοινότυπες συνταγές για κουνέλι.

0282_425 Την εκτέλεσα και μου άρεσε, ενθουσιάστηκα !
Σας την μεταφέρω αυτούσια .
Υλικά :
  • 1 κουνέλι 1-1,5 κιλό
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 10    >>   μαύρο πιπέρι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλ. ξύδι από κρασί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2-3 πατάτες
  • Αλάτι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 1’.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε χοντρές κυδωνάτες και τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί έως ότου τις χρησιμοποιήσουμε.
  • Τραβάμε τα σκόρδα από το νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
  • Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα σκόρδα, μπαχάρι, πιπέρι, αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει αρκετά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο και έχει μείνει μόνο με την σάλτσα του, προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις πατάτες.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2’-3’.
  • Το τραβάμε από τη φωτιά, περιχύνουμε το μέλι, αφήνουμε να μείνει για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι φαγητό με το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε αρκετό κρασί.

Προσωπική μου παρέμβαση: Στο τέλος έδεσα τη σάλτσα με μια κουταλιά αλεύρι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6490
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 31-05-2011 21:47
 
Πραγματικά διαφορετική πρόταση από τις συνηθισμένες. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 31/05/11 )