Υλικά - 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μακριές λωρίδες πάχους 1 εκατ.
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια
- 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μακριές λωρίδες πάχους ένα εκατοστό
- ρίγανη
- 1 λίτρο γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 αυγό
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση - Στρώνουμε τις λωρίδες μελιτζάνας και κολοκυθιού σε σχάρα φούρνου.
- Πασπαλίζουμε ρίγανη και τα βάζουμε στο γκριλ να ροδίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα λαχανικά με το κιμά
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
- Καρυκεύουμε με αλάτι και κανέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
- Το διαλυμένο κορν φλάουρ το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
- Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε ταψί τα λαχανικά, τον κιμά και την κρέμα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 22201 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |