Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Harcombe - Τσουρέκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voulaskl   
Κυριακή, 29/05/11
imgp7348_425

Κατάλληλο για τη δίαιτα Harcombe.
Φάσεις: 2η  και 3η.
Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας

Αυτή η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου και την έχει δημοσιεύσει η χρυσοχέρα margarita79 μας. Tην τροποποίησα για να είναι κατάλληλη για Harcombe δίαιτα/διατροφή.

Το αποτέλεσμα γρήγορα και νοστιμότατα και υγιεινά τσουρέκια ολικής άλεσης…!!!
Δείτε και το Link για την κανονική συνταγή: Τσουρέκια Νηστίσιμα

Υλικά
  • harcombe_logo_2201 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κύβους νωπή μαγιά (84 γρ.)
  • 1150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 
  • 1/2 φλιτζάνι νερό για το προζύμι
  • 1 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια (εγώ έβαλα και ξύσμα από 1 λεμόνι)
  • 1 βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ μαστίχα
  • Λίγο μέλι αραιωμένο με νερό για το γυάλισμα
Εκτέλεση
  • Πιάνουμε ένα προζύμι (δηλαδή ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ) με την μαγιά, ξερή και νωπή, μισό φλιτζάνι νερό και 4 κ.σ αλεύρι απο τη συνολική ποσότητα
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να ανέβει το προζύμι μας έως πάνω.
imgp7339_425
imgp7342_425
  • Βάζουμε στο μίξερ (εγώ τα έκανα με το χέρι) το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι , το ξύσμα, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το αλάτι και τα μυρωδικά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να λιώσει το μέλι.
  • Προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε σταδιακά το αλευρά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς, τον έχουμε σβήσει και έχουμε στρώσει στη σχάρα μια πετσέτα για να μην περνάει η θερμότητα απευθείας στη ζύμη.
  • Αφήνουμε μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί (1 ώρα περίπου)
  • Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους.
imgp7350_425
imgp7357_425
  • Αφήνουμε για λίγο να ξανά φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε έχουμε ζεστάνει λίγο μέλι με νερό σε ένα μπρίκι και τα περνάμε με πινέλο για να γυαλίσουν. 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7380
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-07-2011 01:27
 
η μαγια απαγορευεται στη διαιτα harcombe.
 
ellychko
2. 30-07-2011 08:29
 
απαγορεύεται μόνο στήν 1η φάση η γενικά αν υποφέρεις από cadida ..... :)
 
voulaskl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/04/12 )