Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Δευτέρα, 30/05/11 |
Υλικά (για 25-30 ταρτάκια): - 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. βιτάμ εκτός ψυγείου
- 2 αυγά >>
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. λεμόνι
- 1/3 φλ. νερό
- 2 βανίλιες
- 1 φάκ. κρέμα στιγμής Γιώτης βανίλια
- 350 γρ γάλα φρέσκο παγωμένο
- 1 κουτί κομπόστα κοκτέιλ 850 γρ.
- 1 φύλλο ζελατίνα
Εκτέλεση : Βήμα 1ο) - Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βιτάμ, τις βανίλιες και τα τρίβουμε με το χέρι να ψιχουλιάσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα.
- Ανακατεύουμε το νερό με το λεμόνι, βάζουμε μέσα τη σόδα να αφρίσει και τα αδειάζουμε. Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30’.
Βήμα 2ο) - Στραγγίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι και κρατάμε ένα ποτήρι.
- Βάζουμε σε ένα μπρίκι το μισό ποτήρι σιρόπι, σπάμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε μέσα.
- Το βράζουμε ανακατεύοντας το μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.
- Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το ανακατεύουμε με το άλλο μισό ποτήρι σιρόπι και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.
Βήμα 3ο) - Λαδώνουμε τα φορμάκια με ηλιέλαιο.
- Μετά παίρνουμε ικανή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες σαν ένα μεγάλο καρύδι. Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνει σαν πιτούλα.
- Την βάζουμε στο φορμάκι και την πιέζουμε με τους αντίχειρες μας γυρίζοντας συγχρόνως το φορμάκι γύρω-γύρω να απλωθεί στον πάτο και στα τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4ο) - Όταν κρυώσουν οι βάσεις, χτυπάμε την κρέμα με το γάλα στο μίξερ 2’.
- Με ένα κουτάλι ή με κορνέ, γεμίζουμε τα ταρτάκια να κάνουν και λίγο βουναλάκι.
- Από πάνω στολίζουμε τα κομματάκια κομπόστας πιέζοντας τα ελαφρά να καρφώνονται μέσα στην κρέμα. Σ’ αυτή φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα και να φτιάξουμε ζελέ του εμπορίου ή γλυκά κουταλιού (σύκο-νεράτζι-κεράσι κ.α.) και να φτιάξουμε ζελέ με το σιρόπι τους.
- Βάζουμε τα ταρτάκια με ένα δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν και να σταθούν.
Βήμα 5ο) - Όταν ο ζελές γίνει σαν πηχτό σιρόπι (και να πήξει λίγο δεν πειράζει, τον ανακατεύουμε να σπάσει η πήξη)πιάνουμε τα ταρτάκια από τη βάση και τα βουτάμε ανάποδα στο ζελέ να καλυφθεί η κομπόστα και η κρέμα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες αρχίζουμε να τα τρώμε μέχρι να μη μείνει ούτε ένα !! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10366 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/06/11 )
|