Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ταρτάκια ατομικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 30/05/11
0305_425_05
Υλικά (για 25-30 ταρτάκια):
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. βιτάμ εκτός ψυγείου
  • 2 αυγά                     >>
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. λεμόνι
  • 1/3 φλ. νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φάκ. κρέμα στιγμής Γιώτης βανίλια
  • 350 γρ γάλα φρέσκο παγωμένο
  • 1 κουτί κομπόστα κοκτέιλ 850 γρ.
  • 1 φύλλο ζελατίνα
Εκτέλεση :
0296_4250297_425 0298_4250301_425

Βήμα 1ο)

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βιτάμ, τις βανίλιες και τα τρίβουμε με το χέρι να ψιχουλιάσουν.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα.
  • Ανακατεύουμε το νερό με το λεμόνι, βάζουμε μέσα τη σόδα να αφρίσει και τα αδειάζουμε. Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30’.

Βήμα 2ο)

  • Στραγγίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι και κρατάμε ένα ποτήρι.
  • Βάζουμε σε ένα μπρίκι το μισό ποτήρι σιρόπι, σπάμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε μέσα.
  • Το βράζουμε ανακατεύοντας το μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.
  • Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το ανακατεύουμε με το άλλο μισό ποτήρι σιρόπι και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.

Βήμα 3ο)

  • Λαδώνουμε τα φορμάκια με ηλιέλαιο.
  • Μετά παίρνουμε ικανή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες σαν ένα μεγάλο καρύδι. Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνει σαν πιτούλα.
  • Την βάζουμε στο φορμάκι και την πιέζουμε με τους αντίχειρες μας γυρίζοντας συγχρόνως το φορμάκι γύρω-γύρω να απλωθεί στον πάτο και στα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4ο)0309_425

  • Όταν κρυώσουν οι βάσεις, χτυπάμε την κρέμα με το γάλα στο μίξερ 2’.
  • Με ένα κουτάλι ή με κορνέ, γεμίζουμε τα ταρτάκια να κάνουν και λίγο βουναλάκι.
  • Από πάνω στολίζουμε τα κομματάκια κομπόστας πιέζοντας τα ελαφρά να καρφώνονται μέσα στην κρέμα. Σ’ αυτή φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα και να φτιάξουμε ζελέ του εμπορίου ή γλυκά κουταλιού (σύκο-νεράτζι-κεράσι κ.α.) και να φτιάξουμε ζελέ με το σιρόπι τους.
  • Βάζουμε τα ταρτάκια με ένα δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν και να σταθούν.

Βήμα 5ο)

  • Όταν ο ζελές γίνει σαν πηχτό σιρόπι (και να πήξει λίγο δεν πειράζει, τον ανακατεύουμε να σπάσει η πήξη)πιάνουμε τα ταρτάκια από τη βάση και τα βουτάμε ανάποδα στο ζελέ να καλυφθεί η κομπόστα και η κρέμα.

 Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες αρχίζουμε να τα τρώμε μέχρι να μη μείνει ούτε ένα !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-06-2011 06:54
 
Υπεροχη συνταγη,ευχαριστουμε!θα δοκιμαστει με τν πρωτη ευκαιρια!!!!!!!!!
 
steka
2. 04-06-2011 14:16
 
Παρα πολυ ωραια μπραβο :zzz να χα τωρα μια
 
anna9
3. 04-06-2011 18:22
 
Πολύ ωραία συνταγή και ωραία ανάρτηση. Οι φωτογραφίες πολύ καλές και κατατοπιστικές. Εννοείται πως θα τα δοκιμάσω.
 
voula
4. 04-06-2011 19:17
 
Μπράβο Νικολάκη πολύ επαγγελματική δουλεια!... Μας περασες ΟΛΟΥΣ!!! συγχαρητηρια!!!
 
pastaflora
5. 21-07-2011 07:35
 
Το σιρόπι που βάλαμε στο ψυγείο, τι θα το κάνουμε?
 
yippity
6. 21-07-2011 08:36
 
Το σιρόπι με τη ζελατίνα που έχουμε στο ψυγείο για να πήξει, είναι ο ζελές που δουλεύουμε στο 5ο βήμα.
 
tsigkos59
7. 28-07-2011 03:31
 
πωπω στραβομάρα χοχοχο ευχαριστώ!!
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/06/11 )