Η συνταγή κατάγεται από τη Ζάκυνθο και την είδα πρόσφατα στην εκπομπή "Μπουκιά και Συγχώριο". Πρόκειται για εξαιρετικό καλοκαιρινό ουζομεζέ. Υλικά: - 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι με 3 σκ. σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- λίγο λαδοτύρι Ζακύνθου σε μικρά κομμάτια
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση - Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντροκομμένα κομμάτια και τις περνάμε από το τηγάνι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τα ντοματάκια και μισό ποτήρι νερό.
- Μόλις πάρει βράση βάζουμε και τις μελιτζάνες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύδι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε 10΄ να σιγοβράσει το φαγητό μας.
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λαδοτύρι (αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι).
Αλατίζουμε στο τέλος και με προσοχή γιατί το τυρί είναι αρκετά αλμυρό.Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9157 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |