Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα φράουλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από smileplease   
Τρίτη, 07/06/11

Η συνταγη ειναι του Στελιου Παρλιαρου, πεντανοστιμη και πανευκολη

Υλικά

Για τη βάση

002_225

  • 300gr αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 200gr βουτηρο
  • 100gr αχνη
  • 1 αυγο

Για τη κρέμα

  • 350gr φρεσκο γαλα
  • 150gr κρεμα γαλακτος 35%λιπαρα
  • 80gr ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 3 κροκοι αυγων
  • 40gr κορν φλαουρ
  • 1/2 η'1 κλωναρακι βανιλιας
  • φραουλες για το γαρνιρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιαξετε τη ζυμη
  • Κοβετε το βουτηρο σε κυβους (καλυτερα να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου) και ζυμωνετε πολυ καλα ολα τα υλικα της.
  • Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 30'και την ανοιγουμε σε λεπτο φυλλο σε φορμα διαμετρου απο 22 εκ και πανω.
  • Τρυπαμε τη ζυμη σε πολλα σημεια και την καλυπτουμε με μεμβρανη. Βαζουμε μεσα φασολια η ρυζι να καλυψουν ολη την επιφανεια της ζυμης και τα κλεινουμε απο πανω με την μεμβρανη.
  • Ψηνουμε ετσι για 15'σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους.
  • Βγαζουμε τη μεμβρανη με προσοχη, γιατι θα καινε τα φασολια, και συνεχιζουμε το ψησιμο για ακομα 20' μεχρι να ροδισει.
Για να φτιαξουμε την κρεμα
  • Ζεσταινουμε σε κατσαρολα το γαλα, την κρεμα και τη βανιλια.
  • Σε αλλο σκευος ανακατευουμε τα αυγα τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ. Οταν ζεσταθει το γαλα ριχνουμε το 1/3 στο μειγμα των αυγων και ανακατευουμε καλα.
  • Το ριχνουμε στο υπολοιπο γαλα και ανακατευουμε.
  • Οταν κοχλασει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτια. Την αδειαζουμε σε αλλο σκευος και καλυπτουμε την επιφανεια της με μεμβρανη για να μην πιασει κρουστα.
  • Οταν κρυωσει τελειως αν ειναι σφιχτη τη χτυπαμε λιγακι να αφρατεψει. Την απλωνουμε στη ζυμη οταν ειναι και αυτη κρυα, καλυπτουμε εαν θελουμε την κρεμα και με σαντιγι και γαρνιρουμε με τις φραουλες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6996
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-06-2011 12:34
 
πολύ ωραία και πολύ εμφανίσιμη.Ευχαριστούμε για τη συνταγή
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/06/11 )