Φτερούγες κοτόπουλου ψητές |
|
Έχει υποβληθεί από reniam
|
Τρίτη, 07/06/11 |
Υλικά - 10 φτερούγες κοτόπουλου
- 4 κ.σ κέτσαπ
- ½ φλιτζάνι λάδι
- ½ κ.γ πάπρικα καυτερή
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ κοφτή ρίγανη
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ¾ φλ. Κρασί λευκό
- αλάτι
- λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση - Χωρίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου στη μέση.
- Βάζουμε στο μούλτι το λάδι, την κέτσαπ, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το αλάτι. Πολτοποιούμε το μείγμα.
- Ανακατεύουμε με αυτό τις φτερούγες κοτόπουλου και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τις φτερούγες σε πιατέλα και προαιρετικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/06/11 )
|