Υλικά - 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
- 1/2 κιλό σαβουαγιάρ μπισκότα
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- Λίγα κερασάκια ή βύσσινο ή άλλο γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση - Ψιλοκόβουμε τον ανανά εκτός από μερικές φέτες που θα κρατήσουμε ολόκληρες για το στόλισμα του γλυκού μας στο τέλος.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και τη ζάχαρη σε σαντιγί. Όταν ετοιμάσουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με το γιαούρτι και το ψιλοκομμένο φρούτο με προσοχή να μην ξεφουσκώσει η σαντιγί.
- Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ με λίγο από τον χυμό της κονσέρβας. Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και μετά τα υπόλοιπα μπισκότα χωρίς να τα ραντίσουμε. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις φέτες του ανανά και το γλυκό του κουταλιού
Αν θέλετε αντί για ανανά μπορείτε να βάλετε και άλλο φρούτο κονσέρβας ή και ανάμικτη κονσέρβα φρούτων Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 17069 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |