Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα γλυκιά Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MARIETT   
Τετάρτη, 08/06/11
Υλικά
  • 7 φύλλα για πίτα.
  • Λάδι για το ράντισμα
  • Μια μέτρια κολοκύθα
  •  λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1 κ. σ. βούτυρο γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 5 κ. σ. άνθος αραβοσίτου
  • 5 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 κ. σ. ζάχαρη  
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλλα2 βανίλιες
Εκτέλεση
  • Από βραδείς καθαρίζουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε κομμάτια, την πλένουμε και την βράζουμε. Κατόπιν την αδειάζουμε  σε σουρωτήρι  να στραγγίσει μέχρι το πρωί.
  • Το πρωί την περνάμε στο μπλέντερ, την βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα ( κρατάμε μια κούπα), τις 10 κουταλιές ζάχαρη, λιώνουμε το σιμιγδάλι και το άνθος αραβοσίτου με μια κούπα γάλα, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και όσο βράζουν ανακατεύουμε συνέχεια (ξύλινο κουτάλι) έως ότου πήξει .
  • Κατεβάζουμε  την κατσαρόλα από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κάπου – κάπου. Περνάμε  τα καρύδια στο μπλέντερ,  τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και την κανέλλα.
  • Βάζουμε  στο ταψί, 5 φύλλα  κάτω – κάτω,  τα οποία ραντίζουμε το καθένα χωριστά με λάδι και βάζουμε στο καθένα και καρύδια.
  • Στην μέση βάζουμε την κρέμα απο κολοκύθα που φτιάξαμε. 
  • Από  πάνω βάζουμε άλλα δύο (2) φύλλα τα οποία ραντίζουμε με λάδι, αλλά δεν βάζουμε καρύδια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο (πρέπει να κάψει καλά). Βάζουμε την πίτα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, κατόπιν κατεβάζουμε θερμοκρασία και ψήνουμε για  30 με 40 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Είναι συνταγή της μαμάς μου. Είναι πολύ καλύτερη από γαλακτομπούρεκο.  


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9656
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/06/11 )