Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κρέμα Σοκολάτα
Κρέμα Σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
1/2 φλυτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγών


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τα δύο φλυτζάνια γάλα να κάψει
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα
Σε ένα μπωλ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουερ
Χτυπάτε καλά τους κρόκους
Προσθέτετε λίγο λίγο μισό φλυτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Γυρίζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τους κρόκους
Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει
Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )