Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ταλιατέλες με σάλτσα λεμονιού
Ταλιατέλες με σάλτσα λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από chris09   
Πέμπτη, 09/06/11

Επιτέλους μετά από πολύ καιρό αποχής από το Greekmasa λόγω προβλήματος υγείας μπορώ να ανεβάσω άλλη μια συνταγή

Ορίστε Ταλιατέλες με σάλτσα λεμονιού

Υλικά
  • 250γρ. ταλιατέλες
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 200ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας βότκας
  • 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λαδί. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τα βράζουμε al dente.
  • Πλένουμε την φλούδα λεμονιού με καυτό νερό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το γάλα, την βότκα, το χυμό λεμονιού και την φλούδα από το λεμονί. Αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, την πιπερόριζα και τα ανακατεύουμε αμέσως. Αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν την σάλτσα χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και χοντροκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Mπορούμε αν θέλουμε αντί για γάλα να βάλουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση αλλά θα πρέπει να αυξήσουμε και την ποσότητα από τον χυμό λεμονιού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5709
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/06/11 )