| Υλικά (για 2-3 μερίδες) : - 3-4 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
- 2 πατάτες
- 2 λουκάνικα σχάρας
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 πρ. πιπεριά κομμένη ροδέλες
- 2-3 κόκκινες ντομάτες τριμμένες
- 5 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- λίγη φέτα
|
Εκτέλεση : - Κόβουμε τα κολοκύθια στο λαχανοκόφτη φέτες 2-3 χιλ. στο πάχος, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό 15' να στραγγίξουν. Τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε τις πατάτες δαχτυλάκια, τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι ίσα να λαδώσει ο πάτος, κόβουμε τα λουκάνικα ροδέλες 1 εκ. τα σοτάρουμε να ροδίσουν και τα βάζουμε κιαυτά στο χαρτί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με την πιπεριά και τα σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, και τα ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνουν με το λάδι.
- Βάζουμε μέσα τα κολοκύθια, τις πατάτες, τα λουκάνικα, τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε από πάνω, τα χαϊδεύουμε με το πιρούνι και τα ανασηκώνουμε να εισχωρήσει το αυγό ανάμεσα και από κάτω.
- Όταν ροδίσει από κάτω, τη γυρίζουμε με ένα καπάκι ή πιατέλα από την άλλη.
Τη σερβίρουμε πασπαλιζμένη με φέτα τριμμένη. Προσοχή και φειδώ στο αλάτι γιατί αλατίζουμε 4 υλικά (κολοκύθια-πατάτες-ντομάτα-αυγά) συν τα λουκάνικα και η φέτα που είναι αλμυρά. Γιαυτό βάζουμε σε όλα από λίγο. Σας προτείνω αυτό το φαγητό να το φτιάχνετε το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι πιο νόστιμες και τα κολοκύθια δεν λασπώνουν. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6368 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |