Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κεκάκια με λεμόνι (magdalenas al limόn)
Κεκάκια με λεμόνι (magdalenas al limόn) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yippity   
Κυριακή, 19/06/11

magdalenas_de_limn1
Η φωτογραφία δεν είναι δική μου, αλλά τα έχω φτιάξει παλιότερα και γίνονται έτσι ακριβώς.

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 250 g αλεύρι
  • 200 g βούτυρο
  • 200 g ζάχαρη (ή 150 g, αν τα θέλουμε πιο άγλυκα)
  • 16 g baking powder (περίπου 4 κ.γ. ή ενάμισι φακελάκι)
  • 1 γιαούρτι
  • 1 λεμόνι (ή 2, αν θέλουμε πιο έντονη γεύση)
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για muffins ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια μέσα στα μιας χρήσης φορμάκια Sanitas). Κανονικά γίνονται περίπου 20 τεμάχια (τα magdalenas είναι πιο κοντά από τα muffins), αλλά αν γεμίσουμε περισσότερο τα φορμάκια, βγαίνουν λιγότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC.
  • Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώνει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χτυπητήρι.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό μισού (ή ολόκληρου) λεμονιού και το ρίχνουμε όλο μαζί στο μίγμα με τα αυγά.
  • Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι (στη μύτη του κουταλιού).
  • Προσθέτουμε το baking και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ρευστό μίγμα (πιο αραιό από τη ζύμη για κέικ).
  • Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τρίβοντας το άλλο μισό (ή ολόκληρο) λεμόνι πάνω από το μίγμα (δεν το τρίβουμε από νωρίτερα για να μη χαθεί το άρωμα). Ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Ρίχνουμε αμέσως το μίγμα στα φορμάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Γεμίζουμε το πολύ μέχρι τα 3/4 της χωρητικότητάς τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στους 180 oC (πάνω-κάτω, χωρίς αέρα) για περίπου 20 λεπτά.

Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα μέχρι τη βάση σε κάθε κεκάκι και την βγάζουμε για να δούμε αν η ζύμη μέσα έχει ψηθεί. Αν βγαίνει στεγνή, τότε δεν ψήνουμε περισσότερο γιατί πρέπει τα magdalenas να είναι μαλακά. Αν είναι ακόμα άψητα, τα βάζουμε στον αέρα για 3 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν.

Buena Suerte! - Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6650
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-06-2011 10:05
 
Τι ομορφα και θα εχουν και ωραιο αρωμα!!Θα τα φτιαξω!
 
margarita79
2. 23-06-2011 12:03
 
Σε ευχαριστώ κι εμένα μου αρέσουν με τον πρωινό καφέ, αν και τελευταία έφτιαξα τα δικά σου muffin με πορτοκάλι (δεν έβαλα κανέλα) και εξαφανίστηκαν σε dt!!
 
yippity
3. 23-06-2011 12:42
 
εγω λεω να τα κανω σε φορμα κεικ λετε να πειραζει?
 
angelangel
4. 23-06-2011 13:30
 
Επειδή είναι αρκετά μαλακό, δεν ξέρω μήπως δεν στέκεται και διαλύεται. Αυτή η συνταγή είναι για τα ειδικά αυτά ισπανικά κεκάκια, τα magdalenas. Δεν έχουν ακριβώς την υφή του κέικ και οι Ισπανοί τα φτιάχνουν μόνο έτσι. Αφού όταν αφαιρείς τα χαρτάκια, είναι ψιλοετοιμόρροπα. Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη συνταγή για κέικ με λεμόνι, έχουν πολλές συνταγές εδώ τα κορίτσια. Αν θέλεις πάλι, μπορείς να πειραματιστείς και να μας πεις τι έγινε! :zzz
 
yippity
5. 23-06-2011 13:47
 
λοιπον ειπα να τα δοκιμασω σε φορμα κ ετσι εκανα τα αποτελεσματα σε λιγο,, χιχι παντως απο πανω φαινονται σαν την φωτο
 
angelangel
6. 23-06-2011 13:52
 
Στη φορμα ομως ο χρονος θα ειναι περιπου 50 λεπτα.Θα κανεις το τεστ με την οδοντογλυφιδα και αν βγαινει στεγνη τοτε θα το βγαλεις.
 
margarita79
7. 23-06-2011 13:59
 
Πρόσεχε αυτό που λέει η Μαργαρίτα (διαφορετικά, αν βιάζεσαι, βάλτα στον αέρα για να πάρει λιγότερο χρόνο - αλλά θα σου το στεγνώσει) και πες μας. Καλή επιτυχία!!!
 
yippity
8. 23-06-2011 14:48
 
λοιπον το εκανα κ ωραιο βγηκε αλλα μονο που μου μοιριζει αυγουλιλας
 
angelangel

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/06/11 )