Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασική συνταγή για Σορμπέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από reniam   
Τρίτη, 21/06/11
Υλικά
  • 1/2 κιλό σάρκα φρούτων περασμένη στο μίξερ
  • 200 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη ή περισσότερη αν τα φρούτα είναι ξινά
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ασπράδι 1 αυγού
Διαδικασία
  • Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει το ανακατεύουμε με τα φρούτα και το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπολ.
  • Όταν το σορμπέ είναι μισοπαγωμένο μετά από 3 περίπου ώρες το περνάμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο αλλά όχι μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

H συνταγή είναι από το νηστικό αρκούδι


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5324
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-06-2011 12:50
 
Ωραίο συνταγή. Μπορούμε ν΄αξιοποιήσουμε τα φρούτα που μας έχουν περισσέψει.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 25/06/11 )