Το ριζότο αυτό είναι μια παραλλαγή συνταγής της Ντίνας Νικολάου. Η συνταγή της είναι για λιγκουίνι, αλλά τη δοκίμασα με το ρύζι και βγαίνει πολύ νόστιμη. Υλικά - 500 γρ. ρύζι για ριζότο
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κ.γλ. κάρυ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία - Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
- Το μαζεύουμε στην άκρη του τηγανιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ.
- Προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος, ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 22014 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |