Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φραπέ(ς): Ο τέλειος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yippity   
Σάββατο, 25/06/11
  • frape300x225
    Χτυπάμε τον καφέ και τη ζάχαρη με λίγο νερό (όχι πάνω από δυο δάχτυλα).
  • Η ζάχαρη δημιουργεί κρεμώδη αφρό που δεν αντικαθίσταται από τα γλυκαντικά (κρίμα!!). Όσο πιο γλυκό τον πίνουμε, τόσο πιο ωραίο αφρό θα πετύχουμε!
  • Αν δεν έχουμε το μηχάνημα παρασκευής φραπέ (την φραπιέρα), μπορούμε να πετύχουμε έναν αξιοπρεπή αφρό ως εξής: Μαζί με το νερό, τον καφέ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε στο shaker και ένα παγάκι και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό με όλη μας τη δύναμη. Πριν ξεσκεπάσουμε το shaker, το χτυπάμε δυο φορές πάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο για να "καθήσει" ο αφρός που έχει διασκορπιστεί στα τοιχώματα και στο καπάκι.
  • Όταν προσθέτουμε γάλα, χρησιμοποιούμε πάντα εβαπορέ. Το φρέσκο βρωμάει στον καφέ.
  • Η βέλτιστη σειρά προσθήκης των υλικών είναι: νερό - καφές - ζάχαρη/γλυκαντικό - (ΧΤΥΠΗΜΑ) - πάγος - γάλα - νερό - καλαμάκι. Δεν βάζουμε πρώτα τα στερεά στο ποτήρι γιατί κάθονται στον πάτο και μετά ρουφάμε κόκους καφέ με το καλαμάκι (μπλιαχ). Δεν βάζουμε τον πάγο ή το γάλα μετά από το συμπληρωματικό νερό για να μη χαλάσει ο αφρός.
  • Ο βέλτιστος αριθμός παγακίων είναι 3 (μεγάλου μεγέθους) ή τουλάχιστον 5 κυβάκια πάγου.
  • Μόλις ετοιμάσουμε τον φραπέ μας, τον αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και μετά τον πίνουμε. Η ψύξη βοηθά τον αφρό να σταθεί καλύτερα, ενώ και η γεύση είναι πιο απολαυστική. Προσοχή: Τον βάζουμε στην πόρτα του ψυγείου και όχι στο κύριο σώμα, γιατί ο αφρός είναι πολύ πορώδης και απορροφά όλες τις μυρωδιές των φαγητών.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11571
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 29-06-2011 09:19
 
χαχαχα μιλάμε είσαι τόσο περιγραφική που λιγούρεψα φραπέ... ενώ τον έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια!!!!! :roll
 
mary17mary
2. 29-06-2011 10:20
 
Μωρε μπραβο! διατριβη εχεις κανει!Ειναι πραγματικα καποιοι ανθρωποι που πετυχαινουν τελειο φραπε ειναι αλλοι (σαν εμενα) που καθε φορα διαοφρετικο αποτελεσμα βγαζουν!
 
margarita79
3. 29-06-2011 10:24
 
Παρόλο που ο αγαπημένος μου καφές είναι ο ελληνικός, καϊμακλής με λίγη ζάχαρη, τα καλοκαιρινά απογευματάκια προτιμώ ένα παγωμένο φραπέ χωρίς γάλα. 
Συνιστώ δε σε όσους πίνουν φραπέ, ποτέ με άδειο στομάχι.
 
tsigkos59
4. 29-06-2011 13:16
 
χα χα χα απολαυστική περιγραφή της παρασκευής φραπέ!!!! Σίγουρα χρήσιμες οδηγίες και τιπς!!!! :zzz
 
mariaZ
5. 29-06-2011 16:34
 
Βρέ παιδάκι μου εσύ εκανες την τέχνη σε επιστήμη!!!
 
pastaflora
6. 29-06-2011 21:01
 
Να πάρω το θάρρος να πώ και εγώ την γνώμη μου,με την σειρά που τα βάζουμέ? 
Πρώτα ζάχαρη,μετά Νές Καφές,2½ δάχτυλα νερό περίπου,καλό χτύπημα και ο καφές φτιάχνει έναν ωραίο συμπαγή αφρό που μένει μέχρι την τελευταία γουλιά! 
Έπειτα το γάλα,μετά τα παγάκια,βάζουμε το καλαμάκι και κρατάμε κάτω τα παγάκια καθώς βάζουμε σιγά σιγά το κρύο νερό μέσα στο ποτήρι. 
Καλό καλοκαίρι σε όλους :grin 8)
 
sofia
7. 30-06-2011 09:28
 
Παρ'όλο που δεν πίνω φραπέ ποτέ, θέλω να πιω ένα φραπέ ΤΩΡΑ!!!
 
karina
8. 02-07-2011 10:57
 
Καλά διαβάζεις και μετά θες ένα φραπέ οπωσδήποτε :zzz :zzz :zzz Πολύ χρήσιμες οδηγίες
 
voula
9. 19-07-2011 16:29
 
Δυστυχως ειμαι πολυ ασχετη για καφε θα το διαβασω με προσοχη μπασ κ μαθω κατι .Γιατι με κοροιδευεουν :cry :cry :cry
 
dinoulini
10. 22-11-2011 15:09
 
χμ να πω κι εγω τη δικη μου εκδοχη για τον φραπε καντε τον οπως σας κανει κεφι(βλεπε παραπανω) αλλα απολαυστε τον με παρεα!!!
 
foteiniandr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/05/12 )