Έχει υποβληθεί από yippity
|
Σάββατο, 25/06/11 |
- Χτυπάμε τον καφέ και τη ζάχαρη με λίγο νερό (όχι πάνω από δυο δάχτυλα).
- Η ζάχαρη δημιουργεί κρεμώδη αφρό που δεν αντικαθίσταται από τα γλυκαντικά (κρίμα!!). Όσο πιο γλυκό τον πίνουμε, τόσο πιο ωραίο αφρό θα πετύχουμε!
- Αν δεν έχουμε το μηχάνημα παρασκευής φραπέ (την φραπιέρα), μπορούμε να πετύχουμε έναν αξιοπρεπή αφρό ως εξής: Μαζί με το νερό, τον καφέ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε στο shaker και ένα παγάκι και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό με όλη μας τη δύναμη. Πριν ξεσκεπάσουμε το shaker, το χτυπάμε δυο φορές πάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο για να "καθήσει" ο αφρός που έχει διασκορπιστεί στα τοιχώματα και στο καπάκι.
- Όταν προσθέτουμε γάλα, χρησιμοποιούμε πάντα εβαπορέ. Το φρέσκο βρωμάει στον καφέ.
- Η βέλτιστη σειρά προσθήκης των υλικών είναι: νερό - καφές - ζάχαρη/γλυκαντικό - (ΧΤΥΠΗΜΑ) - πάγος - γάλα - νερό - καλαμάκι. Δεν βάζουμε πρώτα τα στερεά στο ποτήρι γιατί κάθονται στον πάτο και μετά ρουφάμε κόκους καφέ με το καλαμάκι (μπλιαχ). Δεν βάζουμε τον πάγο ή το γάλα μετά από το συμπληρωματικό νερό για να μη χαλάσει ο αφρός.
- Ο βέλτιστος αριθμός παγακίων είναι 3 (μεγάλου μεγέθους) ή τουλάχιστον 5 κυβάκια πάγου.
- Μόλις ετοιμάσουμε τον φραπέ μας, τον αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και μετά τον πίνουμε. Η ψύξη βοηθά τον αφρό να σταθεί καλύτερα, ενώ και η γεύση είναι πιο απολαυστική. Προσοχή: Τον βάζουμε στην πόρτα του ψυγείου και όχι στο κύριο σώμα, γιατί ο αφρός είναι πολύ πορώδης και απορροφά όλες τις μυρωδιές των φαγητών.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11571 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/05/12 )
|