Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Ψάρια τηγανιτά σαβόρε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 30/06/11

 Συνήθως, σαβόρε κάνουμε τα ψάρια που δεν έχουν λέπια, όπως σαφρίδια, κολιοί, σκουμπριά, παλαμίδα κομμένη φέτες κ.α. χωρίς να αποκλείουμε και τα υπόλοιπα.

0354_425

Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος τηγανίσματος ψαριών, αρωματικός και πικάντικος και δεν μυρίζουν καθόλου ψαρίλα.

 Υλικά (για μια τηγανιά) :
  • 2 πρέζες δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ξύδι-αλάτι-αλεύρι-λάδι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε από τα πολλά νερά. Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι, τους ρίχνουμε μπόλικο ξύδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να τα πιάσει.
  • Μετά τα στραγγίζουμε από το ξύδι, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ρίχνοντας μέσα στο τηγάνι το δεντρολίβανο.
  • Όταν ροδίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές και λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το σκόρδο να μαραθεί για 1' να μυρίσουν τα ψάρια.
  • Τέλος τα σβήνουμε με λίγο ξύδι  για περισσότερο άρωμα και γεύση ξυδιού (προαιρετικά).

Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βούτες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8853
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 04-07-2011 14:48
 
ΥΠΈΡΟΧΟ , ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΑΝ!!!,,,,
 
pastaflora
2. 04-07-2011 19:04
 
Πολύ ωραία συνταγή και καθόλου δύσκολη!θα δοκιμαστεί σύντομα.Ευχαριστούμε TSIGKOS59
 
konstantinak
3. 05-07-2011 00:24
 
Πολύ ωραία έτσι τα ψάρια. Τα κάνει η μαμά μου έτσι συχνά και είναι εξαιρετικά. Οσοι δεν τα έχετε δοκιμάσει να τα κάνετε!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 19/12/11 )