Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κουραμπιέδες με Αμύγδαλο
Κουραμπιέδες με Αμύγδαλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
2 φλ. Αλεύρι
1 φλ. καβουρδισμένα Αμύγδαλα
1 φλ. Ζάχαρη
2 Κρόκος(οι) αυγού
1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
Άχνη Ζάχαρη
1 φλ. Βούτυρο γάλακτος
Ροδόνερο

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάτε καλά να ασπρίσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τους κρόκους και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να γίνει αφράτη ζύμη.
Πλάθετε σε διάφορα σχήματα τους κουραμπιέδες (στρόγγυλους, μισοφέγγαρα, αστέρια)
και τους βάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βάζετε σε πιατέλα, ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )