Γειά σας είμαι νέο μέλος και υποβάλω πρώτη φορά συνταγή. Είναι ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ινδική καρύδα. Μου έφεραν κάποτε δώρο μικρά ατομικά γλυκά που λέγονται "χιονούλες". Ήταν καταπληκτικά και σκέφτηκα πως θα μπορούσα να φτιάξω κάτι ανάλογο. Η συνταγή που σας δίνω είναι δική μου και πιστεύω ότι κατάφερα το γλυκό να είναι πολύ κοντά σε αυτά του ζαχαροπλαστείου. ΥΛΙΚΑ - 2 έτοιμες βάσεις για τάρτα
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
- 1 κουτί σαντιγύ ΕΡΜΟΛ ή ΜΟΡΦΑΤ
- 1 φακελάκι τριμμένη ινδική καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Παίρνουμε τη μία βάση και τη μουσκεύουμε με γάλα, χωρίς να μαλακώσει πολύ.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε στη βάση.
- Απο πάνω τοποθετούμε τη δεύτερη βάση, τη μουσκεύουμε πάλι με γάλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα και λίγη ζάχαρη άχνη προσεκτικά ώστε να γίνει λίγο γλυκιά. Την απλώνουμε στη βάση και καλύπτουμε γύρω - γύρω και τα πλαϊνά.
- Απο πάνω καλύπτουμε με την καρύδα να πάει παντού
Αν θέλετε μπορείτε να στολίσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, ή κομματάκια απο γλυκά κουταλιού κ.τ.λ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 21185 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |