Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ομελέτα με κολοκύθια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 07/07/11
0264_425
Συνιστώ και προτείνω αυτή την ομελέτα να τη φτιάχνετε το καλοκαίρι που τα κολοκύθια είναι υπαίθρια και μεγαλώνουν φυσιολογικά. Το χειμώνα είναι του θερμοκηπίου και στο τηγάνι λασπώνουν και δεν ροδίζουν με τίποτα.
 Υλικά (για 2 μερίδες) :
  • 3-4 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 κρ/πότηρο λάδι
  • αλάτι
  • λίγη τριμμένη φέτα
Εκτέλεση :
  • Κόβουμε τα κολοκύθια φέτες στο λαχανοκόφτη 2-3 χιλ. στο πάχος.
  • Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό 15’ να στραγγίσουν.
  • Τα τηγανίζουμε με το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Τα ανακατεύουμε απαλά 2-3 φορές μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα γυρίζουμε το τηγάνι, αδειάζουμε το περίσσιο λάδι (προαιρετικά) και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο.
  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε από πάνω. Με το πιρούνι τα χαϊδεύουμε λίγο και τα ανασηκώνουμε να εισχωρήσει το αυγό ανάμεσα τους.
  • Όταν ροδίσει από κάτω, με ένα καπάκι ή πιατέλα τη γυρίζουμε από την άλλη.

Τη σερβίρουμε στο πιάτο και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5266
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-07-2011 00:12
 
Πολύ ωραία ομελέτα.
 
reniam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/07/11 )