Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Δροσερή τούρτα ροδάκινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KATERINA71   
Δευτέρα, 11/07/11
0148_425
 Υλικά
  • 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  • 1λιτρο κρέμα γάλακτος
  • λίγη άχνη
  • 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
  • 1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
  • Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
  • Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (αν έχετε λικέρ βερίκοκο ή ροδάκινο ακόμα καλύτερα )
  • Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί σας) μέχρι να σφίξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.
  • Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο.
  • Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα.
  • Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
  • Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί.
  • Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.

Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα "χτίζουμε " στα πλαϊνά της τούρτας.

Χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα φρούτα και την φαντασία μας για να στολίσουμε την τούρτα μας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6111
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 15-07-2011 15:48
 
ΥΠΕΡΟΧΗ!
 
pastaflora
2. 15-07-2011 16:09
 
Θέλω! Θέλω! Θέλω!
 
rebekka
3. 18-07-2011 20:59
 
Πολύ ωραία η τούρτα σου Κατερίνα. Δροσερή ό.τι πρέπει για τον καύσωνα.
 
voula
4. 18-07-2011 22:16
 
Πράγματι είναι πολύ δροσερή και ελαφριά. Τρως και δεν σε λυγώνει. Την συνταγή την κληρονόμησα απο την πεθερά μου. Την έφτιαχνε πάντα σε τραπέζια και γιορτές και δεν έμενε ούτε κομμάτι!!
 
KATERINA71

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/07/11 )