Υλικά - 2 πακέτα σαβουαγιάρ
- 1λιτρο κρέμα γάλακτος
- λίγη άχνη
- 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
- 1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
- Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση - Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (αν έχετε λικέρ βερίκοκο ή ροδάκινο ακόμα καλύτερα )
- Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί σας) μέχρι να σφίξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο.
- Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα.
- Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
- Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί.
- Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.
Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα "χτίζουμε " στα πλαϊνά της τούρτας.
Χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα φρούτα και την φαντασία μας για να στολίσουμε την τούρτα μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8429 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |