Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με βερίκοκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 14/07/11
ΒΗΜagazino 10-7-11/ Τ 560

Το έφτιαξα και μου άρεσε, σας το παραδίδω.

Όταν δεν υπάρχουν βερίκοκα, θα το φτιάξω με κομπόστα και θα γράψω το αποτέλεσμα.
Υλικά 
Για τα βερίκοκα :
  • 5-8 (αναλόγως το μέγεθος)
  • βερίκοκα όχι πολύ ώριμα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 75 ml νερό
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση :

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 125 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμά βανίλιας

0371_425

Εκτέλεση :
  •  0372_425
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφιά καραμέλα. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας το να λιώσει.
  •  Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι αντικολλητικό με διάμετρο 20-23 εκ. και ρίχνουμε μέσα την καραμέλα. Ανοίγουμε τα βερίκοκα και τα στρώνουμε με την τομή προς τα κάτω κοντά-κοντά μέχρι να γεμίσει ο πάτος.
  •  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αβγά χτυπημένα.
  •  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα, τα ρίχνουμε στο μίξερ λίγο-λίγο εναλλάξ με το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια.
  •  Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα βερίκοκα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50’.
  •  Το αφήνουμε να χλιαρείνει  και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Ζεσταίνουμε το μέλι και το απλώνουμε με πινέλο στα βερίκοκα.

Σερβίρεται γαρνιρισμένο με γιαούρτι χτυπημένο με λίγη ζάχαρη ή με σαντιγί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6881
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/07/11 )