| Του Χρ. Βενέρη (εφ. ''ΠΑΤΡΙΣ'' 5/7/11) Υλικά : - 5-6 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
- 300 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλ/νο
- 1 κ.σ. μαϊντανό >>
- ½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη
|
Εκτέλεση : - Αφήνουμε τη φέτα σε κρύο νερό 2-3 ώρες να φύγει το περίσσιο αλάτι.
- Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα από μέσα.
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη φέτα με όλα τα υλικά εκτός την παρμεζάνα.
- Γεμίζουμε τα κολοκύθια, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα βάζουμε στο ταψί.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220ο C για 30'-40' μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται ζεστά και είναι άριστος μεζές για μπύρα, ούζο, ρακή και τσίπουρο. Προσωπική μου παρέμβαση: Επειδή δεν μου αρέσει ο βασιλικός, έβαλα ένα μέτριο κρεμμύδι τριμμένο και μια πρέζα ρίγανη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9797 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |