Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Κολοκύθια βαρκούλες (με φέτα και βασιλικό)
Κολοκύθια βαρκούλες (με φέτα και βασιλικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 18/07/11
0379_425

Του Χρ. Βενέρη (εφ. ''ΠΑΤΡΙΣ'' 5/7/11)

Υλικά  :
  • 5-6 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
  • 300 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλ/νο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό   >>
  • ½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση :
  • Αφήνουμε τη φέτα σε κρύο νερό 2-3 ώρες να φύγει το περίσσιο αλάτι.
  • Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα από μέσα.
  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη φέτα με όλα τα υλικά εκτός την παρμεζάνα.
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220ο C για 30'-40' μέχρι να ροδίσουν.

0375_425_01

0377_425_010378_425

Σερβίρονται ζεστά και είναι άριστος μεζές για μπύρα, ούζο, ρακή και τσίπουρο.

Προσωπική μου παρέμβαση: Επειδή δεν μου αρέσει ο βασιλικός, έβαλα ένα μέτριο κρεμμύδι τριμμένο και μια πρέζα ρίγανη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9797
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 22-07-2011 18:35
 
μμμμμμμμμμμμμμ φαίνονται πολύ νόστιμα! θα τα δοκιμάσω :zzz
 
sardelaki
2. 22-07-2011 19:38
 
Πολύ ωραία ιδέα, τα κολοκυθάκια μου αρέσουν αλλά με την συνταγή αυτή ….μμμμμμ ΤΕΛΕΙΑ …!!!! Σε ευχαριστούμε πολύ TSIGKOS59.
 
voulaskl
3. 23-07-2011 09:07
 
Ωραίος καλοκαιρινός μεζές!!! Μπράβο!
 
vago
4. 28-07-2011 15:30
 
Πολύ μου άρεσε η ιδέα αυτή ! Όσο για το βασιλικό κι εγώ θα τον άλλαζα με ρίγανη. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/07/11 )