Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια Νο.03 (εύκολα και νόστιμα)
Κρουασανάκια Νο.03 (εύκολα και νόστιμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 01/08/11
p1020467_425
Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3-4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Για λουκανικοπιτάκια  

  • Λουκανικάκια κοκτέιλ

Ή για τυροπιτάκια

  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ κρέμα γάλακτος ή
  • 1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • Λίγο πιπέρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη, σε κομματάκια για το ταψί
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε  τη μαγιά στο γάλα κι την αφήνουμε, ώσπου ν' αφρίσει.
  • Ανακατέουμε το μίγμα μας  με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπάμε το μίγμα 2' στο μίξερ, να γίνει λείο. Ρίχνουμε  λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε  σε ζύμη μαλακιά, ελαστική.
  • Αφήνουμε τη ζήμη μας  να φουσκώσει.
p1020454_425
p1020457_425
p1020458_425
  • Ζυμώνουμε  τη ζύμη και τη χωρίζουμε   σε 6 - 8 ίσα μέρη. Ανοίγουμε  το καθένα σε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και χοντρό. Το χωρίζουμε σταυρωτά στα οχτώ.  Σε κάθε όγδοο, βάζουμε ή ένα λουκανικάκι ή μια κουταλιά από τη γέμιση τυριού και τυλίγουμε  σε κρουασάν.
  • Τα βάζουμε σε ταψί, τα σκεπάζουμε  και τα΄αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν.
p1020459_425
p1020460_425
p1020461_425
  • Αλείφουμε  με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό. Βάζουμε  τα κομματάκια της μαργαρίνης εδώ κι εκεί, ανάμεσα στα κρουασάν, μέσα στο ταψί.
  • Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς Κελσίου, για να ροδίσουν.

Για τη γέμιση τυριού απλά τρίβουμε τη φέτα και το ανθότυρο  και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά

Τα έχω κάνει και σκέτα και τα γέμισα με ζαμπόν τυρί και μαγιονέζα και ήταν επίσης πολύ ωραία.

Η συνταγή της ζύμης   είναι της Βέφας Αλεξιάδου.

Εγώ δεν θα τα έλεγα ακριβώς κρουασάν αλλά είναι μια ζύμη που αξίζει να τη δοκιμάσετε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 13109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-08-2011 12:42
 
Μπραβο voula πολυ ωραια μπορω να βαλω μαρμελαδα η μερεντα μεσα? Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μια τοσο ωραια συνταγη μαζι μας.
 
anna9
2. 05-08-2011 14:29
 
Το ευαισθητο σημειο μου ειναι τα κρουσανακια!Thanks! :grin
 
margarita79
3. 06-08-2011 00:38
 
Ναι Αννα είναι πολύ ωραία και γλυκά. Τα εχω κάνει και με κουβερτούρα και με μαρμελάδα. Μόνο στη ζύμη βάλε και μια κουταλιά ακόμα ζάχαρη.
 
voula
4. 28-10-2013 18:47
 
Πάρα πολύ ωραία ζύμη!!!!! Την έκανα και με γέμιση μερέντας πασπαλίζοντας με λίγη καστανή ζάχαρη.Τέλεια!!!!!
 
let44taki
5. 28-10-2013 19:39
 
let44taki χαίρομαι που σου άρεσαν. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/08/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός