Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιπερόπιτα Νο.04 (πλεξούδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 10/08/11
img_2652_425
Υλικά
  • 2 πιπεριες πρασινες κομμενες ζουλιεν
  • 2 πιπεριες κοκκινες κομμενες ζουλιεν
  • 2 πιπεριες πορτοκαλι κομμενες ζουλιεν 
  • 2 πιπεριες κιτρινες κομμενες ζουλιεν
  • 2 αυγα
  • 300γρ τριμμενα κικτρινα τυρια
  • 200γρ.φετα τριμμένη 
  • 1 κρεμμυδι
  • Πιπερι
  • 1-2 κ.σ φρυγανια τριμμενη αν χρειαστει 
  • 1 φυλλο σφολιατας
Εκτέλεση
  • Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τις πιπεριες μας σε μπαστουνακια
  • Σοταρουμε τα λαχανικα σε λιγο λαδι μεχρι απλα να μαλακωσουν (να μην σκουρήνουν)  
  • Αφηνουμε το μειγμα να κρυωσει και ανακατευουμε μεσα τα τυρια και τα αυγα.
  • Προσθετουμε πιπερι.
  • Αν εχει πολλα υγρα που νομιζω οτι δε χρειαζεται ριχνουμε λιγη φρυγανια.
  • Στρωνουμε την σφολιατα σε λαδοκολλα στη λαμαρινα του φουρνου μας και φτιαχνουμε κοτσίδα οπως περιγραφεται εδώ
  • Αν θελουμε να γυαλισει εξωτερικα χρησιμοποιουμε κροκο αυγου.
  • Ψηνουμε στον αερα στους 180 μεχρι η πιτα να φουσκωσει και να ροδισει ομοιομορφα .

 Μπορουμε να την φτιαξουμε και σαν κλασσικη πιτα σε κομματια απλα θα χρησιμοποιησουμε ενα ολοκληρο πακετο σφολιατας (2 φυλλα) ή κουρου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7327
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-08-2011 11:59
 
Αυτές οι πιίτες σου με τρελαίνουν!! :zzz
 
vago
2. 17-08-2011 11:26
 
Πολυ ωραια συνταγη κ η παρουσιαση σου τελεια οπως παντα αλλωστε Ευχαριστουμε πολυ :)
 
anna9
3. 18-08-2011 11:55
 
Υπέροχη την φτιάχνουμε στον Βόλο!
 
pastaflora
4. 14-11-2011 19:19
 
Έτσι ακριβώς τη φτιάχνω κι εγώ,μονο που προσθέτω και λίγο μπέικον.
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/08/11 )