Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιπεριές βραστές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 06/08/11
0381_425

Ένα πολύ ωραίο και συνηθισμένο ορεκτικό είναι οι βραστές πιπεριές στο Ηράκλειο.

Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα και διατηρούνται στο ψυγείο ως και μια βδομάδα.  

Συνοδεύουν όλα τα φαγητά και είναι άριστος μεζές για ούζο, ρακή και τσίπουρο.

Χρειαζόμαστε :
  • Πιπεριές πράσινες ή και χρωματιστές
  • Ξύδι, λάδι, αλάτι
Ετοιμασία :
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και τις ξεσποριάζουμε.
  • Βάζουμε στο τσικάλι ικανή ποσότητα νερού και όταν βράσει τις ρίχνουμε μέσα.
  • Τις βράζουμε 10’-15’ μέχρι να πιρουνίζονται.
  • Τις σουρώνουμε στο σουρωτό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μετά τις βάζουμε σε ένα τάπερ, τις αλατίζουμε, βάζουμε μπόλικο ξύδι και τις αναχουμίζουμε.
  • Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 2-3 ώρες που τις έχει ‘’πιάσει’’ το ξύδι τις σερβίρουμε και βάζουμε λάδι στο πιάτο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17557
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-08-2011 11:56
 
yπέροχος μεζές εγώ προσθέτω και σκορδάκι ψιλοκομμένο και ειναι ακόμη πιό νόστιμος!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/08/11 )