Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Σάββατο, 06/08/11 |
| Ένα πολύ ωραίο και συνηθισμένο ορεκτικό είναι οι βραστές πιπεριές στο Ηράκλειο. Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα και διατηρούνται στο ψυγείο ως και μια βδομάδα. Συνοδεύουν όλα τα φαγητά και είναι άριστος μεζές για ούζο, ρακή και τσίπουρο. Χρειαζόμαστε : - Πιπεριές πράσινες ή και χρωματιστές
- Ξύδι, λάδι, αλάτι
|
Ετοιμασία : - Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και τις ξεσποριάζουμε.
- Βάζουμε στο τσικάλι ικανή ποσότητα νερού και όταν βράσει τις ρίχνουμε μέσα.
- Τις βράζουμε 10’-15’ μέχρι να πιρουνίζονται.
- Τις σουρώνουμε στο σουρωτό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μετά τις βάζουμε σε ένα τάπερ, τις αλατίζουμε, βάζουμε μπόλικο ξύδι και τις αναχουμίζουμε.
- Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 2-3 ώρες που τις έχει ‘’πιάσει’’ το ξύδι τις σερβίρουμε και βάζουμε λάδι στο πιάτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17557 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/08/11 )
|