Σάλτσα πλακί για τηγανιτά ψάρια |
|
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Κυριακή, 14/08/11 |
Τα τηγανιτά ψάρια που σας έμειναν, μην τα δώσετε στις γάτες… ούτε να τα ξαναφάτε κρύα και πανιασμένα, βάλτε τα στο ψυγείο και μετά από 1-2 μέρες φτιάξτε αυτή τη σάλτσα να γίνουν της ώρας και πιο νόστιμα από τηγανιτά.
Υλικά (για μια τηγανιά) : - 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 2 σκ. σκόρδο >>
- 1 πιπεριά >>
- 2 ντομάτες τριμμένες
- ½ κ. πελτέ
- 5-6 κλωνιά μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 κρ/πότηρο λάδι
- 1 >> κρασί
- πιπέρι ή κοκκινοπίπερο
- αλάτι
Εκτέλεση : - Σε τηγάνι που σκεπάζει σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο νερό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και την ψήνουμε 15’ σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε το νερό να πετύχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και την αλατίζουμε.
- Απλώνουμε τα ψάρια πάνω στη σάλτσα, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 5’ γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο κι από την άλλη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6523 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/08/11 )
|