Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σάλτσα πλακί για τηγανιτά ψάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Κυριακή, 14/08/11
Τα τηγανιτά ψάρια που σας έμειναν, μην τα δώσετε στις γάτες… ούτε να τα ξαναφάτε κρύα και πανιασμένα, βάλτε τα στο ψυγείο και μετά από 1-2 μέρες φτιάξτε αυτή τη σάλτσα να γίνουν της ώρας και πιο νόστιμα από τηγανιτά.
Υλικά (για μια τηγανιά) :
  • 1 κρεμμύδι       ψιλ/νο
  • 2 σκ. σκόρδο      >>
  • 1 πιπεριά            >>
  • 2 ντομάτες  τριμμένες
  • ½ κ. πελτέ
  • 5-6 κλωνιά μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κρ/πότηρο λάδι
  • 1     >>         κρασί
  • πιπέρι ή κοκκινοπίπερο       
  • αλάτι
Εκτέλεση :
  • Σε τηγάνι που σκεπάζει σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο νερό.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και την ψήνουμε 15’ σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε το νερό να πετύχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και την αλατίζουμε.
  • Απλώνουμε τα ψάρια πάνω στη σάλτσα, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 5’ γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο κι από την άλλη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4384
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-08-2011 01:05
 
Νίκο πολύ καλή λύση είναι αυτή για αξιοποίηση τηγανιτών που μένουν. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ για την ιδέα  
 
(τα τηγανιτά ψάρια που μένουν πάντα μένουν σε μένα :upset και τα λυπάμαι γιατί είναι συνήθως ψαριές μου και δε μου πάει να φύγουν .. αφάγωτα :p )
 
ArXoS
2. 24-08-2011 10:28
 
Καταπληκτική ιδέα!!! Ευχαριστούμε :)
 
doraki
3. 24-08-2011 20:53
 
Πολύ ωραία ιδέα TSIGKOS59. Ετσι τρώμε ευχάριστα τα ψάρια μας και την άλλη μέρα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/08/11 )