Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κιλτιρίσια Καβάλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από elviskastoria   
Δευτέρα, 15/08/11
 Υλικά
  • 1 κιλο μοσχαρισιο κιμα                
  • 1κουπα πλιγουρι (ψιλο)              
  • 4 κρεμμυδια τριμμενα στον τριφτη και όχι στο μιξερ
  • Ελαιολαδο         
  • 1 ματσακι  μαϊντανό
  • 4 τριμμενες ντοματες  ή μια συσκευασια ντοματακια κονκασε
  • Παπρικα γλυκια ή καυτερη
  • Αλατι, πιπερι
  • 1 ζωμο βοδινου
  • Βασιλικο, τυρί φετα (για το σερβιρισμα)
  • 1 ποτηρι νερο 

Εκτέλεση

  • Στραγγίζω τα κρεμμύδια  και κρατάω το ζουμί τους.
  • Βαζω τα μισα κρεμμυδια στον κιμα και προσθετω το πλιγουρι, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικα, το λαδι και λιγο νερακι για να μην σφιξει το πλιγουρι.
  • Ανακατεύω καλα και βαζω τον κιμα (παντα σκεπαμενο) στο ψυγειο για μιση ωρα να σφιξει. Πλαθω μικρα μπαλακια και ετοιμαζω την σαλτσα.
  • Τσιγαριζω το κρεμμυδι με λαδι σε ένα τηγανι, προσθετω τις ντοματες, αλατι, πιπερι, παπρικα, τον ζωμο και το νερο από τα κρμμυδια και σιγοβραζω σε χαμηλη φωτια για 5 λεπτα.
  • Βαζω τα κρεατομπαλακια μεσα στην σαλτσα  προσθετω μισο ποτηρι νερο, σκεπαζω και σιγοβραζω για 15-20 το πολύ.

Σερβιρω με τριμμενη φετα ή ότι άλλο τυρι θελω (αν θελω) και ψιλοκομμενο μαϊντανό.

Ένα λευκο αρωματικο ρυζι πιστευω είναι πως ειναι το καλυτερο συνοδευτικο.

Καλη σας ορεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 2747
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/08/11 )