Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Γαλακτομπούρεκο Νο.10 της Μαρίας (Μπουρέκι)
Γαλακτομπούρεκο Νο.10 της Μαρίας (Μπουρέκι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mmarou   
Παρασκευή, 19/08/11
Υλικά:

Για την κρέμα:

  • 1 kg γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ρυζάλευρο ή νισεστέ
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • Φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο για άλειμμα ταψιού και φύλλων

Για το σιρόπι:

  • ¼ lt. νερό (250 ml)
  • 625 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε 5’ σε μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε και το νισεστέ και χτυπάμε.
  • Μόλις το γάλα βράσει, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε πάλι στη φωτιά και το βράζουμε πολύ καλά. Το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα-ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μάκρος και ρίχνουμε στην αρχή κάθε φύλλου μια μικρή ποσότητα κρέμας.
  • Τυλίγουμε το φύλλο απ’ τις δυο άκρες προς τα μέσα και μετά το τυλίγουμε ρολό.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μερίδες μέσα.
  • Ολοκληρώνοντας το γλυκό το βρέχουμε με νερό (2 χούφτες νερό με το 1 χέρι) και το ψήνουμε στους 170ο C για 1½ ώρα.

Το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

  • Το σιρόπι το φτιάχνουμε ως εξής: Αφού διαλυθούν σε χαμηλή φωτιά, το αφήνουμε να πάρει βράση κανά 2λεπτο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
  • Παίρνω την κουτάλα και ρίχνω μια-μια κουταλιά, περίπου 3 κουτάλες  θέλει συνολικά.
  • Δεν το βάζουμε όλο το σιρόπι και κοιτάμε να μείνει λίγο κάτω.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9003
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-08-2011 20:56
 
Τρελαίνομαι για γαλακτομπούρεκο. Το ότι εχει λίγα αυγά και το μπουρέκι μου έκαναν κλικ. Θα το δοκιμάσω!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/08/11 )