Λεμονόπιτα Νο.05 (Lemon pie) |
|
Έχει υποβληθεί από reniam
|
Τετάρτη, 24/08/11 |
Υλικά: Για το παντεσπάνι - 300 γρ μπισκότα Digestive (Παπαδοπούλου, ότι γεύση σας αρέσει)
- 150 γρ. Βούτυρο
Για την κρέμα - Χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
- Ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 3 αυγά (χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
Για τη μαρέγκα
Εκτέλεση Για το παντεσπάνι - Περνάμε τα μπισκότα μια βόλτα στο μούλτι ή τα θρυμματίζουμε με τα χέρια
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
- Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (για να μην μας κολλήσει), το πιέζουμε ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος της, ενώ σταδιακά ανασηκώνουμε το μείγμα στα τοιχώματα για να δημιουργήσει μια στρόγγυλη φωλιά. Προσέχουμε το «παντεσπάνι» να είναι ομοιόμορφο σε πάχος
- Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 150 βαθμούς. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα - Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει λίγο (να μην γίνει όμως πολύ σφιχτή)
- Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά
- Χτυπάμε καλά τους κρόκους σε ξεχωριστό μπολ (κρατάμε τα ασπράδια για αργότερα) και τους ρίχνουμε στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
- Απλώνουμε καλά τη κρέμα μας πάνω από το παντεσπάνι
Για τη μαρέγκα - Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα (να βγει αρκετά σφιχτή). Αν τα αυγά μας είναι μικρά, προσθέτουμε ασπράδι από ένα ακόμα αυγό, για να βγεί αρκετή η μαρέγκα
- Ρίχνουμε τα 3 κουταλάκια ζάχαρης και χτυπάμε τη μαρέγκα μας μέχρι να ανακατευθεί όλη η ζάχαρη
- Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από την κρέμα με ειδική σπάτουλα, ανασηκώνοντάς την σε διάφορα σημεία. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη και με κορνέ ζαχαροπλαστικής να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα και να φτιάξει μια ελαφριά κρούστα
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πριν την σερβίρουμε
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 20559 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/08/11 )
|