Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μανιτάρια σκορδάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 26/08/11
p1020836_425
Για να συνοδέψετε τη μπύρα ή το κρασί σας ένα νόστιμο, απλό και γρήγορα ορεκτικό.
Υλικά
  • 1 συσκευασία ασπρομανίταρα
  • 4 κ.σ λάδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Μισή κούπα κρασί λευκό
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 κ.γ μουστάρδα απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα (εγώ κάνω ένα γρήγορο πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό)
  • Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο με την πιπεριά και τ΄αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες (όχι πολύ λεπτές). Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Σε ένα μπολάκι έχουμε χτυπήσει το λεμόνι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. 
  • Ρίχνουμε το μίγμα μας  στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  • Σε 2-3 λεπτά κατεβουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά.
p1020818_425
p1020820_425
p1020822_425

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία

Αν δεν σας αρέσει το σκόρδο μόλις αρωματιστεί το λάδι μπορείτε να το αφαιρέσετε. Αν το αφήσετε μέσα στα μανιτάρια όταν το ρίξετε στο τηγάνι κόψτε το σε λεπτά φετάκια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6583
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-08-2011 09:33
 
Απλά υπέροχα!!!
 
Flora
2. 29-08-2011 14:09
 
Δηλαδή, δεν τα καθαρίζεις τα μανιτάρια; Πάντα είχα αυτή την απορία!
 
Marinaki
3. 30-08-2011 00:56
 
Oxi Marinaki δεν τα καθαρίζω συνήθως. Τα καθαρίζω μόνο αν έχουν πολλά χώματα για να μην αναγκαστώ να τα πλύνω πολύ ή έχουν μαύρα στίγματα. Πολλοί τα καθαρίζουν και δεν τα πλένουν καθόλου γιατί έχουν την ιδιότητα επειδή είναι σπογγώδη να απορροφάνε πολύ νερό.
 
voula
4. 31-08-2011 00:47
 
Οκ ευχαριστώ, γιατί τα καθάριζα και ήταν πολύ κουραστικό όταν ήταν πολύ μικρά!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/08/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός