Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκό Φρυγανιά Ζακυνθινή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 31/08/11
dsc_0047_425

Ενα δροσερό και πανεύκολο γλυκό απο την όμορφη Ζάκυνθο.

Συνηθιζεται σε ολα τα μαγαζια της Ζακυνθου και ιδιως σε αυτα της Μποχαλης με την υπεροχη θεα.Λιγο-πολυ ειναι γνωστο γλυκο αλλα ο ιδιαιτερος τροπος σερβιρισματος με το σιροπακι κανει τη διαφορα!

Υλικά
  • 1 πακετο φρυγανιες
  • 1 φακελος ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
  • 650μλ Γαλα για το ανθος αραβοσιτου
  • 5 κ.σ ζαχαρη
  • 500 μλ κρεμα γαλακτος για σαντιγυ συν 2 κ.σ αχνη
  • Σιροπι βυσινο
  • Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο

Για το  σιρόπι

  • 2 ποτηρια νερο
  • 1/2 ποτηρι ζαχαρη
  • 1 ξυλακι κανελας
  • φλουδα και χυμο απο μισο λεμονι
Εκτέλεση
  • Στρωνεται σε ενα πυρεξ τις φρυγανιες και καλυπτετε τα κενα με μικρα κομματακια
  • Βραζετε τα υλικα για το σιροπι για 3 λεπτα και περιχυνετε με το καυτο σιροπι τις φρυγανιες
  • Φτιαχνετε το ανθος αραβοσιτου συμφωνα με τις οδηγιες στο σακουλακι.
  • Απλωνετε το ανθος αραβοσιτου πανω απο τις φρυγανιες και βαζετε στο ψυγειο.
  • Χτυπατε την κρεμα σε σαντιγυ και απλωνετε πανω απο το γλυκο.
  • Οταν ειναι να το σερβιρετε περιχυνετε με σιροπι και πασπαλιζετε αμυγδαλο καβουρντισμενο.

Ειναι ενα γλυκο που παγωνει πολυ γρηγορα. Σε μιση ωρα στο ψυγειο ειναι ετοιμο.

Μπορειτε να πασπαλισετε και αλλο ξηρο καρπο καθως και να παραλειψετε το σιροπι αλλα σε ολα τα μαγαζια στη Ζακυνθο ετσι το σερβιρουν και πραγματικα κανει τη διαφορα.

Μπορειτε να το σερβιρεται και  με παγωτο που του παει πολυ!

 Και κάποιες φωτογραφίες  απο το γλυκό οπως το δοκιμάσαμε στη Ζάκυνθο!

img_0248_425img_0269_425

img_0229_425

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 22971
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 04-09-2011 10:49
 
Ωραίο το γλυκό σου Μαργαρίτα. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αν κρίνω από τα υλικά θα μου αρέσει. Ωραία και η θέα από τη Μπόχαλη που τόσα έχω ακούσει.
 
voula
2. 05-09-2011 09:07
 
Μαργαρίτα μου, το δικό σου γλυκάκι τουλάχιστον από τις φωτογραφίες είναι χίλιες φορές καλύτερο...είμαι σίγουρη και από γεύση :zzz  
Γεια στα χεράκια σου!!!
 
doraki
3. 07-09-2011 12:42
 
Πολυ ωραίο φαίνεται.... Το σιρόπι για το σερβίρισμα τι γεύση είναι? Βλέπω και βύσσινα ή μου φαίνεται?
 
Elmanaki
4. 07-09-2011 13:03
 
Ναι με σιροπι βυσσινο το σεβιραν εγω πηρα ετοιμο σιοπι βυσσινο (αυτα για το παγωτο)γιατι δεν ειχα γλυκο.Αλλα αν εχεις, ακομα καλυτερα!
 
margarita79
5. 09-09-2011 10:55
 
Το έχω φτιάξει ήδη δύο φορές (τη μία χθες για τα γενέθλια του γιου μου) και είχε φοβερή επιτυχία. Πρόσθεσα και βύσσινα από το γλυκό του κουταλιού που έφτιαξε η θεία μου ... μούρλια Και πάλι συγχαρητήρια!!! :p
 
doraki
6. 09-09-2011 11:00
 
Μπραβο ειναι ελαφρυ και ευκολο!Να τον χαιρεσαι Doraki μου τον γιοκα σου!
 
margarita79
7. 12-09-2011 01:20
 
Κι εμεις το τιμήσαμε το γλυκακι με μια μικρη παραλλαγη..Αντι για σιροπι βυσσινο, εβαλα σιροπι φραουλα!Πολύ δροσερό και ελαφρυ με ευκολα υλικα που βρισκονται στην κουζινα μας! 
 
 
stone
8. 12-09-2011 10:39
 
Μπραβο stone σου εγινε πολυ ωραιο και με τη φραουλα θα ταιριαζει πολυ!Καλοφαγωτο!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )