Ενα δροσερό και πανεύκολο γλυκό απο την όμορφη Ζάκυνθο. Συνηθιζεται σε ολα τα μαγαζια της Ζακυνθου και ιδιως σε αυτα της Μποχαλης με την υπεροχη θεα.Λιγο-πολυ ειναι γνωστο γλυκο αλλα ο ιδιαιτερος τροπος σερβιρισματος με το σιροπακι κανει τη διαφορα! Υλικά - 1 πακετο φρυγανιες
- 1 φακελος ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
- 650μλ Γαλα για το ανθος αραβοσιτου
- 5 κ.σ ζαχαρη
- 500 μλ κρεμα γαλακτος για σαντιγυ συν 2 κ.σ αχνη
- Σιροπι βυσινο
- Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
Για το σιρόπι - 2 ποτηρια νερο
- 1/2 ποτηρι ζαχαρη
- 1 ξυλακι κανελας
- φλουδα και χυμο απο μισο λεμονι
Εκτέλεση - Στρωνεται σε ενα πυρεξ τις φρυγανιες και καλυπτετε τα κενα με μικρα κομματακια
- Βραζετε τα υλικα για το σιροπι για 3 λεπτα και περιχυνετε με το καυτο σιροπι τις φρυγανιες
- Φτιαχνετε το ανθος αραβοσιτου συμφωνα με τις οδηγιες στο σακουλακι.
- Απλωνετε το ανθος αραβοσιτου πανω απο τις φρυγανιες και βαζετε στο ψυγειο.
- Χτυπατε την κρεμα σε σαντιγυ και απλωνετε πανω απο το γλυκο.
- Οταν ειναι να το σερβιρετε περιχυνετε με σιροπι και πασπαλιζετε αμυγδαλο καβουρντισμενο.
Ειναι ενα γλυκο που παγωνει πολυ γρηγορα. Σε μιση ωρα στο ψυγειο ειναι ετοιμο. Μπορειτε να πασπαλισετε και αλλο ξηρο καρπο καθως και να παραλειψετε το σιροπι αλλα σε ολα τα μαγαζια στη Ζακυνθο ετσι το σερβιρουν και πραγματικα κανει τη διαφορα. Μπορειτε να το σερβιρεται και με παγωτο που του παει πολυ!
Και κάποιες φωτογραφίες απο το γλυκό οπως το δοκιμάσαμε στη Ζάκυνθο! Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 22971 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |