Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Τσικουδιά ή ρακή (παρασκευή) |
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Παρασκευή, 02/09/11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό της Κρήτης είναι η τσικουδιά ή αλλιώς ρακή όπως έχει παραμείνει από την τούρκικη ονομασία της. Την παράγουμε πολύ εύκολα και σε αφθονία αφού η πρώτη ύλη, τα σταφύλια υπάρχουν αρκετά εδώ και αιώνες στην Κρήτη. Η απόσταξη της τσικουδιάς, παραδοσιακά γίνεται σε μεγάλα καζάνια (αποστακτήρες) σε οργανωμένους χώρους, με τραπέζια, πάγκους και νεροχύτη που έχει φροντίσει ο καζανάρης γιαυτά, γιατί ο κάθε ιδιώτης που θέλει να βγάλει την τσικουδιά του, πάει με την παρέα του, φίλους-κουμπάρους, κρατάνε κρέατα και μεζέδες και γίνεται μια μικρή ή μεγάλη γιορτή με λύρα χορό και τραγούδι μέχρι πρωίας. Μπορούμε όμως κι εμείς να φτιάξουμε 2-3-5 κιλά τσικουδιά στο σπίτι μας, αρκεί να υπάρχει όρεξη και μεράκι για δημιουργία. Χρειαζόμαστε :
Και αρχίζουμε : Βήμα 1ο)
Βήμα 2ο)
Βήμα 3ο)
Αν θέλουμε, κρατάμε λίγη ρακή από την πρώτη υψηλόβαθμη που θα τρέξει να την χρησιμοποιούμε για εντριβές, τώρα που το καθαρό οινόπνευμα είναι πανάκριβο, αυτή είναι η λεγόμενη πρωτόρακη. ΑΠ’ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 17994 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 30/01/13 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023