Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Σνίτσελ ρολά με σάλτσα ντομάτας
Σνίτσελ ρολά με σάλτσα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Κυριακή, 04/09/11
Υλικά
  • 6 μοσχαρίσια σνίτσελ περίπου 100 γρ. το καθένα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 80 γρ. αντσούγιες κονσέρβα σε λάδι
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/3 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα μπουκαλιού
  • 1 κουταλάκι κάππαρη
  • 1 κουταλιά κομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 160°C.
  • Βάζουμε τα σνίτσελ ανάμεσα σε δυο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και με τον πλάστη τα πιέζουμε για να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος (περίπου μισό εκ.), προσέχοντας να μη σπάσουμε το κρέας.
  • Βάζουμε 2 φέτες προσούτο σε κάθε σνίτσελ, ρίχνουμε 2 κουτάλια τυρί πάνω στο προσούτο και προσθέστε 3 αντσούγιες.
  • Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα δένουμε με σπάγκο σε κανονικά διαστήματα για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το πιπέρι σε μια λαδόκολλα.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει καλά παντού και το βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  • Προσθέστε το άσπρο κρασί, το ζωμό, τη σάλτσα και την κάππαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τους σπάγκους και σερβίρουμε μα μαϊντανό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6987
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 08-09-2011 12:36
 
Ειναι πολυ ωραια συνταγη! Αλλα αυτη η αντζουγια μεσα δε μου παει...Θα δοκιμασω καποια στιγμη χωρις!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/09/11 )