Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Σαλιγκαρογλυκό (γερμανικό γλύκισμα)
Σαλιγκαρογλυκό (γερμανικό γλύκισμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 06/09/11
schnecke1_425
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 500γρ. Αλεύρι
  • 230μλ Γάλα
  • 110γρ. Βούτυρο
  • 90γρ. Ζάχαρη
  • 1 τετραγωνάκι μαγιά (42γρ.)
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση:
  • 200γρ. Αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. Σούπας κακάο
  • 2 κουτ. Σούπας κανέλα
  • Λίγο άρωμα ρούμι
  • 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το Βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την μαγιά και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά του γλυκού και το μισό μείγμα γάλα/βουτήρου. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλομα στην μέση και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε λίγο με το αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπόλ και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για 30 λεπτά το ζυμάρι.
  • Τώρα ετοιμάζουμε την γέμιση. Πρώτα χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι, ΟΧΙ με μίξερ.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε επάνω την γέμιση.Το κάνουμε ρολό τώρα και κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστά και τα πατάμε λίγο να καθίσουν.
schnecke2_425
  • Βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε ένα ταψί στο οποίο θα απλώσουμε χαρτί ψησίματος. Τα αφήνουμε 15 λεπτά πάλι να ξεκουραστούν κι έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
schnecke_425

Όταν κρυώσουν ρίχνουμε ζάχαρη άχνη αν θέλουμε!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 4216
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-09-2011 13:41
 
Πολύ ωραία ανάρτηση, συγχαρητήρια, θα εκτελεστεί πάραυτα :p
 
tsigkos59
2. 09-09-2011 20:25
 
Εχω κανει αναλογες συνταγες αλλα παντα κατι μου ελειπε ως προ τη γεμιση γιατι καλα ηταν εκεινη την ωρα, αλλα την επομενη μερα εσφιγγαν πολυ.Λοιπον αυτη η συνταγη εχει κρεμα γαλακτος στη γεμιση και πιστευω πως θα κανει τη διαφορα!Μπραβο σαρδελακι μου!
 
margarita79
3. 12-09-2011 13:49
 
Υπέροχη η συνταγή σου αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, εκεί που αναφέρεις οτι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος , εννοείς με το μίξερ να πήξει?
 
litba
4. 13-09-2011 18:52
 
Πολύ ωραίο το γλυκό σου , όπως και όλες οι συνταγές σου άλλωστε. θα το δοκιμάσουμε
 
voula
5. 19-09-2011 13:09
 
litba ναι, την χτυπάς για να πήξει :) :)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/09/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός