Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Gemüsestrudel (στρούντελ λαχανικών) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Κυριακή, 11/09/11
img_49878_425
Υλικά
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κομμάτι πιπερόριζα τριμμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φύτρες σόγιας
  • 130 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μίσχους σέλινου ψιλοκομμένους
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • Λίγο αλάτι (αν χρειάζεται)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την πιπερόριζα, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, και το σουσάμι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να κρυώσουν.
  • Εν τω μεταξύ κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 8 εκ. ( 25 εκ. μηκους περίπου ) και για κάθε στρούντελ χρησιμοποιούμε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.
  • Βάζουμε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα, τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (να μην χυθούν τα υλικά μας)
  • Βάζουμε τα στρούντελ σε ταψί που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα (20 λεπτά περίπου)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 3713
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 15-09-2011 09:25
 
Φανταστική συνταγή, τις φύτρες σόγιας που τις βρίσκει κάποιος. Μπορούμε το βούτηρο να το αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο?
 
natasoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/09/11 )